Provjerite sve što matuljski sport nudi @ Dani sporta Matulji

Ove subote, 15. rujna, na prostoru oko matuljske škole održat će se četvrto izdanje Dana sporta Općine Matulji, tijekom kojeg će se prezentirati aktivnosti svih sportskih klubova i pokušati privući mlade ljude i djecu u bavljenje sportom.

Matulji – Cilj manifestacije Dani sporta jest promoviranje rada naših sportskih klubova, ali i popularizranje bavljenja sporta među mlađom populacijom, stoga pozivamo svu djecu, mlade ljude, ali i one starije da dođu provjeriti što to matuljski sport nudi, kazala je zamjenica načelnika Matulja Eni Šebalj na jučerašnjoj konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen program ovogodišnjeg Dana sporta što ga organizira Zajednica sportskih klubova u suradnji s Općinom. Osim informacija o svih trideset sportskih klubova na matuljskom području, posjetitelji će moći i pogledati natjecanja matuljskih učenika u raznim atraktivnim disciplinama.

– Svake godine pokušavamo napraviti nešto novo – prve godine svi su sportovi prezentirali ono čime se bave, pa su Matulji bili zakrčeni automobilima, ringovima, tatamijima, igralištima… Onda smo manifestaciju proširili na čitav tjedan, tijekom kojeg su se održavala takmičenja po pojedinim sportovima, a ove godine odlučili smo se posebno osmišljenim igrama baziranim na popularnim sportovima približiti djeci i mladima, kazao je predsjednik Zajednice sportskih klubova Matulja Neven Jušić. Sportske igre će se održati u vremenu od 14 do 17 sati, kada će i štandovi s podacima o sportskim udrugama biti na raspolaganju posjetiteljima.

– Igre su prilagođene mlađim i starijim uzrastima. Za mlađe uzraste igre su slične onima kakve se igraju na Jadranskim susretima, primjerice skakanje u vreći, trke na tri noge ili potezanje konopa, dok stariji uzrasti igraju štafetnu košarku, potežu špag i imaju razne igre preciznosti, kazali su Jelena Lučin i Tin Juračić.

Davor Žic / Liburnija.net