Prva smjena opatijskih vatrogasaca vratila se iz Petrinje, druga jutros krenula u ispomoć

Prva smjena opatijskih vatrogasaca vratila se iz Petrinje, druga jutros krenula u ispomoć

Udružene snage opatijskih vatrogasaca s istarskim vatrogascima      

Prva smjena koja je išla neposredno nakon potresa, 7 vatrogasaca s 3 vozila, tri je dana aktivno radila na terenu – spašavali su, pomagali i obavljali sve što je od intervencija bilo potrebno

Opatija – Opatijski vatrogasci jučer navečer vratili su se iz potresom najviše pogođenog grada Petrinje, dok je druga ekipa vatrogasaca već jutros krenula nazad na teren kako bi svojim doprinosom pomogli onima kojima je u ovom trenutku to najpotrebnije.

-Jučer je napravljena zamjena vatrogasaca. Prva tura koja je išla neposredno nakon potresa, 7 vatrogasaca s 3 vozila, tri je dana aktivno radila na terenu – spašavali su, pomagali i obavljali sve što je od intervencija bilo potrebno. Po zapovjedi glavnog vatrogasnog i županijskog zapovjednika izvršili smo zamjenu. Jutros je otišlo šest vatrogasaca, od toga jedan potražni pas s vodičem; vozila su ostala gore, istaknuo je Gordan Filinić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Opatija.

Neprestana trešnja, srećom slabijih potresa od onog glavnog, nije olakšavala ionako već iznimno tešku situaciju, ni tamošnjem stanovništvu, ali ni našim vatrogascima koji su ondje proveli 3 dana.

error: Content is protected !!