Prvaci se odlučuju ovog vikenda @ Rally Poreč 2013.

rally_porec_najava_2013

Prijavljene su 43 posade iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Austrije. Itinerer je ukupne duljine 351,54 km, a na 11 brzinaca otpada 89,78 km. Viliam Prodan, Zdravko Draženovič, Davor Mihelić, Mateo Butorac, Igor Gauš, Andi Afrić, Tomas i Petra Hrvatin, Robert Grbac, Sandra Srdoč, Paolo Petretić, Damir Surina, Marsel Katić i Denis Rubinić braniti će boje Liburnije u Poreču.

Poreč – U organizaciji Autokluba ‘’Skok racing“ iz Brtonigle, uz suorganizaciju domicilnog Autokluba ‘’Poreč Motorsport“ od 8. do 10. studenoga održava se već tradicionalni ‘’14. AutoWill Rally Poreč 2013.“ čiji je pokrovitelj je Grad Poreč, a novi generalni sponzor AutoWill Poreč.

Posada Prodan / Draženović

Posada Prodan / Draženović

Tradicionalnim susretom s novinarima, ove godine u Grand hotelu Palazzo, predstavljena je manifestacija sa bogatim i sadržajnim dvodnevnim programom. Niz informacija novinarima su podastrijeli u ime Grada Poreča zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović, u ime ovogodišnjeg glavnog sponzora Autokuće AutoWill Darko Barić i u ime Autokluba Skok racing predsjednik Organizacijskog odbora Edi Milokanović.

Prijavljene su 43 posade iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Austrije. Itinerer je ukupne duljine 351,54 km, a na 11 brzinaca otpada 89,78 km. U Poreču će se odlučiti i naslov hrvatskog prvaka. Favoriti su u lovu na četvrtu porečku pobjedu Zagrepčani Juraj Šebalj i Toni Klinc (Mitsubishi Lancer EVO IX), te trenutno prvoplasirani Porečanin Danijel Šaškin i Zagrepčanin Damir Bruner iz porečkog AK D.T. za volanom Mitsubishi Lancera EVO X kojem se pruža šanda drugog trijumfa u svom gradu. Dobar rezultat za očekivati je i od Mađara Janosa Szilagyia koji uz suvozača Botond Csanyija nastupa za zagrebački AK Delta Sport, ali i istarskih asova, ovogodišnjih prvaka međunarodnog Mitropa Cupa Viliama Prodana sa suvozačem Zdravkom Draženovićem (Opatija Mororsport) u prestižnom Peugeotu 208 R2, kao i Nikole Dobrile (AK D.T. Poreč) kojem je u Renault Cliu S1600 suvozač Zagrepčanin Zoran Raštegorac (AKK Zanatlija). Kao pobjednik nedavno održanog Rallya Opatija u Poreč stiže mladi slovenski as Rok Turk u još jednom Peugeotu 208 R2 sa suvozačem Enejom Ložnarom.

Paolo Petretić

Paolo Petretić

Verifikacija dokumenata i tehnički prijam vozila je u subotu 9.studenoga od 8 do 11,00 sati u Autokući Opel AutoWill (Gospodarska zona nadomak Žbandaja). Novost ovogodišnjeg rallya je posebna ‘’Nagrada Sveti Martin” za pet najbolje plasiranih posada na Shakedownu u Taru (vozi se od 12 do 14 sati) u čast domicilne fešte Martinja čiji je pokrovitelj Općina i TZ Tar -Vabriga. Službeni start prvog vozila je u 15,01 sati iz ‘’AutoWilla”, a cilj je u 19,06 sati.

Nakon ‘’noćenja” vozila u krugu Autokuće ‘’AutoWill” nedjeljni start je u 8,01 sati. Vozi se osam BI sve do 16,25 sati kada se očekuje pobjedničku posadu u cilju i to na parkiralištu Žatika. Subotnje veče proteći će u druženju na Welcome partyju u porečkom Cafe del Mar baru u sklopu hotela Palazzo kada će se uz nagrade Sv.Martin najboljim sudionicima nedavno održanog prvog hrvatskog noćnog natjecanja PH u kronometar vožnjama (Tar 8.listopada) uručiti zaslužena priznanja.

Organizatoru su i ove godine među brojnima pomogli stalni partneri i sponzori Hyundai Autokuća Košara, Ford Grand auto Pula, Allianz d.d. i IKB-Istarska kreditna banka Umag. Natjecanje se boduje za Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske, Državno prvenstvo Hrvatske i Prvenatvo Auto i karting lige Zapad HAKS-a.

Ivan Mellor / Miroslav Krpan / PodUčkun.net

error: Content is protected !!