Prve seniorske medalje u atletici stigle su u Matulje – Daniel Ivaničić osvojio zlatnu i srebrnu medalju na Prvenstvu Hrvatske

Daniel Ivaničić

Mladi srednjoprugaš, atletikom se počeo baviti prije tri godine, a već je sada dotrčao do samog vrha svoje kategorije u Hrvatskoj.

Srebro i zlato u Matuljima

Matulji – Daniel Ivaničić prošlog tjedna je potvrdio status najbržeg stanovnika Matulja, ali i donio prvu seniorsku zlatnu medalju u Matulje. Naime, na nedavno održanom Pojedinačnom atletskom prvenstvu Hrvatske za seniore i seniorke mladi Matuljac bio je najbrži na 1500 m (4:00,57).

Osim zlatne medalje, osvojio je i srebrnu u utrci na 800 metara (1:55,75) i time okrunio dosadašnje mukotrpne treninge.

Na natjecanju je konkurencija bila zaista jaka, obzirom da se morala istrčati norma da bi se uopće moglo sudjelovati. Svi natjecatelji imali su šansu za osvojiti medalju, no sve se odlučilo u zadnjih 150 metara, jer sam odradio izvrstan finiš, kazao nam je Daniel Ivaničić, član AK Liburnija iz Rijeke.

Dio treninga Daniel odradi na matuljskom štacionu…

Pripreme za Prvenstvo Hrvatske odradio je na +36 Celzijeva stupnja da se što bolje aklimatizira za uvjete koji su vladali na natjecanju.

Atletikom sam se ozbiljnije počeo baviti prije tri godine, a prije toga deset godina sam trenirao plivanje. Slučajno sam se uključio u atletiku kada sam bio na natjecanju srednjih škola gdje se trčala utrka. Osvojio sam 3. mjesto i to mi je bio poticaj da se počnem baviti ovim sportom i prionem treninzima, remizirao je Ivaničić, koji je ove godine trčao i Istarsku trkačku ligu, a bio pobjednik Riječke zimske lige.

Daniel se počeo pripremati za utrke na 3000 metara te uskoro kreće na pripreme Sloveniju.

– Najvažniji je dobar pristup sportu i kvalitetan rad. Treniram svaki dan, ponekad i dva puta dnevno – ujutro lagano istrčavanje na ”štacijone”, a poslijepodne pravi trkački trening na Kantridi, zaključio je Ivaničić.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!