Prve subote u svibnju održava se Učka drito zdolun, jedinstvena trail utrka u Hrvatskoj

Prve subote u svibnju održava se Učka drito zdolun, jedinstvena trail utrka u Hrvatskoj

Arhiva Pod Učkun

Utrka će se održati u subotu, 4. svibnja, a start je najavljen za 10 sati. Više informacija i prijava dostupno je na stranicama utrke

Lovran – Stiže nam mjesec svibanj, a s njime i prvo izdanje brdske/trail utrke “Učka drito zdolun”, najavio je zamjenik načelnika Općine Lovran Toni Družeta. Istaknuo je kako “ne bi to bilo ništa novo pod Učkom, da je u pitanju ‘još jedna utra’, ali ova je malo drugačija utrka od ostalih i takvih nema na području Lijepe naše”.

– Po čemu je utrka drukčija zapravo? Start je sa najviše točke Učke, sa Vojaka, a cilj je nešto niže u Medveji, dakle na 7 kilometara spusta i visinske razlike oko 1.400 metara. Nema masovnog starta već se starta na kronometar, svakih 30 sekundi jedan trkač. Po stazi od Vojaka bit će postavljeni volonteri kako se ne bi nitko gubio ili krivo skrenuo, pa ipak stigli do mora u Lovran ili u Mošćeničku Dragu. Ako nas posluži sunčano i suho vrijeme, možemo očekivati i najbrže rezultate ispod 40 minuta, kazao je Družeta.

Organizator utrke je SRK Alba Labin uz podršku Općine Lovran, TZO Lovran i JU PP Učka. Utrka će se održati u subotu, 4. svibnja, a start je najavljen za 10 sati. Više informacija i prijava dostupno je na stranicama utrke.

error: Content is protected !!