Prvi kastavski kružni tok pušten u promet


Na raskršću na Šporovoj jami, preko puta Društvenog doma braće Matešić, planirana je izgradnja novog trgovačkog centra s više trgovina koja će nuditi sadržaje koji trenutno nedostaju u središtu samoga grada.
Kastav- Kako bi smanjili prometne gužve u Kastvu, kraj Šporove jame jučer je u promet pušten kružni tok. U oba smjera križanja dnevno prođe čak 15 tisuća vozila, a zahvaljujući izgradnji kružnoga toka smanjit će se problemi u prometu kako prema Viškovu, tako i prema Trinajstićima i Spinčićima.
– Protočnost prometa ranije zaista nije bila zadovoljavajuća jer se u blizini raskršća nalazi ambulanta, Društveni dom, skretanje za Jurčići, ulaz u Radnu zonu Žegoti, kao i glavni ulaz u središte grada. Ovo je samo prvi od nekoliko kružnih tokova koje planiramo izgraditi na području Kastva te će jedan kružni tok biti izgrađen u Belićima, a dodatni kružni tokovi planirani su na dvije lokacije u Rešetarima. Ovo će podići sigurnost i protočnost prometa u Kastvu, ali i prema Viškovu i Matuljima, naglasio je gradonačelnik Ivica Lukanović.
Izvođač investicije vrijedne oko 650.000 kuna s PDV-om bio je Strabag, a projekt i nadzor bio je povjeren kostrenskom AG Projektu. Na raskršću na Šporovoj jami, preko puta Društvenog doma braće Matešić, planirana je izgradnja novog trgovačkog centra s više trgovina koja će nuditi sadržaje koji trenutno nedostaju u središtu samoga grada. Ovime će se upotpuniti i obogatiti komercijalni sadržaj Kastva.
Serena Calderara / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net