Prvo izdanje cestovne biciklističke utrke “King of Učka 2018” privuklo 130 biciklista iz šest zemalja @ Ičići

…ilustracija…

Ideja se rodila prošle godine, ovo je savršena promocija našega kraja, koji je zanimljiv biciklistima postao sada kada je Učka redovita etapa utrke Tour of Croatia, rekao je Elvir Sulić, glavni organizator utrke na konferenciji za novinare.

Ičići – 130 biciklista iz Austrije, Hrvatske, Italije, Slovenije i Ukrajine startat će ove subote, 29. rujna ispred Aci marine u Ičićima, na 1. izdanju cestovne biciklističke utrke “King of Učka 2018”. Dolazak prvih natjecatelja na Vojak očekuje se oko 10:55, a krajnja satnica za završetak utrke je 12:30 sati, dok će u 14 sati biti održano proglašenje pobjednika i dodjela nagrada u ACI marini.

Proslavljeni hrvatski biciklist Vladimir Miholjević istaknuo je kako je najljepše raditi kod kuće, mada ponekad i najteže.

– Radimo na promociji prema ciljanoj publici, želimo da ova utrka postane referentni biciklistički događaj, naglasio je Miholjević.

– Promocija destinacije kao biciklističke već je pokrenuta te je ove godine na sajmu u Stuttgartu, specijaliziranom upravo za outdoor aktivnosti, utrka predstavljena, uz još nekoliko manifestacija iz cijele županije, rekla je Vlasta Mastrović iz TZ Kvarnera.

Ideja se rodila prošle godine, ovo je savršena promocija našega kraja, koji je zanimljiv biciklistima postao sada kada je Učka redovita etapa utrke Tour of Croatia, rekao je Elvir Sulić, glavni organizator utrke na konferenciji za novinare.

– Upravo je danas svjetski dan turizma, a mi u Ičićima vjerujemo u uspjeh naše nove manifestacije, utrke koja spaja more i planinski vrh, poručila je direktorica Turističke zajednice mjesta Ičići, Tatjana Bartolin.

– Utrka je jedan korak ka zajedničkom cilju, objedinjavanju Opatijske rivijere, uz pomoć stručnjaka za razna događanja siguran sam da možemo osigurati dolazak na destinaciju cijele godine jer zaista imamo što pokazati i ponuditi, zaključio je gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić.

Prometnice na kojima se održava utrka, u razdoblju od 10 do 14:30 sati, bit će su privremene regulacije te će se ograničenje prometa na navedenim dionicama vršiti uz pomoć predstavnika policije i organizatora. Zbog prolaska utrke cestom preko Učke za sva vozila bit će obustavljen promet u oba smjera u razdoblju od 10 do 11:30 sati kako bismo pružili maksimalnu sigurnost biciklistima i pratećim vozilima. U tom razdoblju vozila koja se zateknu na trasi utrke u navedeno vrijeme, morat će pričekati prolazak biciklista i pratećih vozila.

Organizator je utrke “King of Učka” agencija AD natura sport, suorganizatori Top sport events, Turistička zajednica mjesta Ičići i Društvo sportske rekreacije Ad natura. Pokrovitelji su TZ Kvarnera, PGŽ, Grad Opatija, ACI marina Opatija i JU PP Učka.

N. C. / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net