Pusni Maneštra fest @ Opatija

manestra_fest_sm…svaki će natjecateljski par na početku manifestacije dobiti iste namirnice od kojih će u loncu od pet litara pokušati skuhati najfiniju maneštru…
…ulaz je besplatan, a maske su dobrodošle…

Opatija – Članovi opatijskih udruga, gradske vlasti i oporbe ukrstit će svoje kuhače na humanitarnom kulinarskom natjecanju “Pusni maneštra fest” koje će se održati u četvrtak 3. ožujka u restoranu Grand hotela Adriatic u 18.00 sati. Dvanaest parova natjecat će se u pripremanju maneštre koja će se prodavati po promotivnoj cijeni od 10 kuna za porciju, a prikupljeni novac donirati će se Glazbenoj školi Tarla za pomoć u školovanju djece s posebnim potrebama.

Liburnija.net: Pusni maneštra fest

Liburnija.net: Pusni maneštra fest


Uz predstavnike gradske vlasti koju će predstavljati dogradonačelnik Ernie Gigante Dešković i Roberto Žigulić te oporbe za koju će kuhati Nikica Pažin i Igor Puž, svoje će znanje u pripremanju maneštre pokazati deset parova iz opatijskih udruga, i to iz Društva Naša djeca, Crvenog Križa i Kluba 60+, Udruge osoba s invaliditetom Grada Opatije, Liburnija Classic Cluba, Udruge Kulturni front, Fight Cluba Opatija, Lovačkog društva Lane, Folklornog ansambla Zora, Ikarskih barkajola, a nastupiti će i prošlogodišnji pobjednici Ivan Lesinger i Claudio Frank. Svaki će natjecateljski par kao pojačanje dobiti i jednog “domaćeg selebritija“ poput Elia Piska, Irene Grdinić, Martine Majerle, Nikole Peršića iz Cocktailsa, Silvana Martinčića Salpe, Duška Jelčića Duleta…
– Svaki će natjecateljski par na početku manifestacije dobiti iste namirnice od kojih će u loncu od pet litara pokušati skuhati najfiniju maneštru, a mogu je “oplemeniti” i nekim svojim tajnim sastojkom koji donesu sa sobom. Stručni žiri sastavljen od šest članova ocjenjivati će izgled, miris i okus maneštre te proglasiti pobjednika, najavio je ravnatelj Ugostiteljske škole Damjan Miletić.
Drugi po redu “Pusni maneštra fest” predstavili su u GH Adriatic organizatori Dražen Turina Šajeta, ravnatelj Ugostiteljske škole Damjan Miletić, ravnatelj Glazbene škole Tarla Ante Radnić, direktor GH Adriatic Milan Mirjanič i član Cocktailsa Nikola Peršić te pozvali Opatijce da u što većem broju dođu i kušaju pusne maneštre.
– Ideja je bila spojiti hranu i glazbu, a posebno mi je drago što je manifestcija dobila i humanitarni karakter. Sakupljeni novac pomoći će školovanju djece s posebnim potrebama koja sudjeluju u našim redovnim glazbeno- obrazovnim programima. Naši mali harmonikaši, klaviristi i gitariste te zbor glazbom će doprinijeti još boljem štimungu ove fešte, kazao je ravnatelj Glazbene škole Tarla Ante Radnić.
– Ulaz je besplatan, a maske su dobrodošle, naglasio je pokretač i glavni organizator ove manifestacije Dražen Turina Šajeta te najavio kako će žiri imati vrlo težak zadatak, budući da su neki timovi već najavili vrlo “posebne” maneštre, npr. Vijetnamsku maneštru koju će kuhati Liburnija Classic Club, a tajne su sastojke donijeli iz Vijetnama ili Astro Gastro Maneštra Udruge Kulturni front organizatora Liburnicona.
Liburnija.net: Dražen Turina Šajeta, Ante Radnić, Damjan Miletić, Milan Mirjanič, Nikola Peršić @ Adriatic

Liburnija.net: Dražen Turina Šajeta, Ante Radnić, Damjan Miletić, Milan Mirjanič, Nikola Peršić @ Adriatic


Foto i tekst: Kristina Tubić / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Liburnija.net; Vaše online novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!