Pusni odbor Opatija: Ljubitelji pusta ujedinite se…


U konstruktivnom razgovoru prodiskutiralo se o svim ‘dobrim i lošim’ situacijama koje se događaju posljednjih godina, a kulminirale su na ovogodišnjem karnevalu, otkazivanjem i prebacivanjem tradicionalnih karnevalskih manifestacija.
Opatija – Prošlog vikenda, održan je prvi radni sastanak budućeg Pusnog odbora koji bi napokon trebao ‘uzeti stvari u svoje ruke’ te vratiti ‘karnevalsku slavu’ Opatiji.
Inicijator sastanka bio je Marko Žele, kreativna alfa i omega maškaranih zbivanja u posljednjih nekoliko godina, a podršku su mu dali predstavnici većina opatijskih maškaranih grupa.
– Niz godina opatijski pust se sustavno zanemaruje, a bez osnivanja jedne udruge u kojoj će samo maškarani ljudi odlučivati o organizaciji i sadržaju karnevalskih zbivanja nema budućnosti. Drago mi je da se većina pozvanih maškarona odazvala kako bi zajedničkom suradnjom došli do najboljih rješenja za opatijski karneval, kazao nam je Marko Žele, inicijator radnog sastanka.
U konstruktivnom razgovoru prodiskutiralo se o svim ‘dobrim i lošim’ situacijama koje se događaju posljednjih godina, a kulminirale su na ovogodišnjem karnevalu, otkazivanjem i prebacivanjem tradicionalnih karnevalskih manifestacija. Uskoro će uslijediti i osnivačka skupština na kojoj će se definirati detalji oko udruge, koja će biti jezgra budućeg Pusnog odbora.
Liburnija.net TV – ‘Maškarani neposluh’ / ‘neodržana Girandola’ @ Opatija 2012.

Liburnija.net TV – 29. ‘original’ Balinjerada @ Opatija, 2012.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!