Pusni vikend vodič – Izložbe, tanci i pohod Rukavačkeh zvončari na Zvoneću

Večernji sati u subote donose zabavu na četiri lokacije, a feštat će se u klubu Gervias, restoranu Kvarner u Lovranu, Maškaranom centru Kastav i va Pusnoj štale na Staroj pošte..

Mauro Staraj

Lovran, Opatija, Kastav, Rukavac – Pred nama je drugi vikend pusta koji će početi otvorenjem dvije izložbe u čijem fokusu su Halubajski zvončari.

Otvorenje izložbe zvončarskih maski autora Žarka Lučića pod nazivom ‘Život zvončara’ održat će se ovog večeras, 25. siječnja u 18 sati. Osim zvončarski maski prostor galerije Laurus krasit će i izložba fotografija zvončara Borisa Sušnja. Istog dana u isto vrijeme samo u kastavskom Guitar caffeu otvorit će se izložba Halubajske zvončarske užanci.

Subota je rezervirana za pusni tanci te za druženje s mališanima. Tako će se u Galeriji s početkom u 17 sati održati druga Bajkaonica. Riječ je o maštovitom osmišljenom kutiću za pripovijedanje i Pu(T)ne torbe priča. Kako pripovijedanja nema bez pripovjedača, uz posebnu opremu u kutiću se nalazi i educirana osoba, pripovjedačica, mlada volonterka studentica ranog predškolskog odgoja Antonia Katić.

Dule i Silvana

Večernji sati donose zabavu na četiri lokacije, a feštat će se u klubu Gervisa, restoranu Kvarner u Lovranu, Maškaranom centru Kastav i va Pusnoj štale na Staroj pošte.. Svi građani i posjetitelji Opatije, željni dobre zabave i plesa imat će priliku uživati na Maškaranim tancima u Klubu Gervais koji se otvaraju ove subote 26. siječnja pod paskom pusnog gradonačelnika Duška Jeličića Duleta i njegove Bonace.

– Opatija je godinama bila centar maškaranih tanci, 90-ih je nažalost sve zamrlo, a zatim su se tanci polako vraćali u hotele Imperijal, Kvarner, Bristol, u dvoranu Marino Cvetković da bi lani pravo mjesto našli u Klubu Gervais. Lani su pusni tanci bili dobro posjećeni, što nas je jako razveselilo, kao i to što smo van izmamili stariju publiku, rekao je pusni gradonačelnik Dule.

Paški karneval uz nastup klape Sol, gradske glazbe Pag i KUD-a Družina ispunit će prostor restorana Kvarner. Druženje počinje u 20 sati, a ulaz iznosi 50 kuna.

Pusna štala

Maškarano ludilo va Kastve nastavlja se od 21 sat. Kako najavljuju organizatori Mauro Staraj & La Banda storit će pravi maškarani show, a tu su Brevisi i Decibeli ki će zagrijati atmosferu do maksimuma, zatancajte z nami već od 9 ur.

Pusni tanci u Štalina Staroj pošte nastavljaju se i ove subote,  aza dobru atmosferu u grijanom prostoru Štale pobrinut će se pusna Lady Luna te Trio Nika Polesa.

Veliko finale vikenda obilježit će pohod Rukavačkeh zvončari na Zvoneću.

Partenca j na 9 ur s Kinkelovega taraca. Na pute do Škrapne kade j marenda na šterne okol polna, pasat te kroz Biškupi ,Kućeli ,Zdemer i Krivu pa se pozivaju si pusni judi da gredu skupa š njimi. Potle marendi pasat će okol Gašpari ,a okol uri čekat te ih Zvonejski zvončari na Zvonećoj. Na pute za doma pasuju kroz Zaluki, Brešca,a more se ih čekat i na Mučićevoj ravne kade te obedvat okol četire. Za doma zvončarska kola te bit pul Jurdani spred Furmana (po nekadajnu pul Deklevi) , pul Jušić spreda Mačića (nekadajna Julica),a doma va Rukavac prihajaju mej šejst i sedan ur večer po užance.

 

 

 

error: Content is protected !!