Pusni vikend vodič – Zvončarski pohodi, maškarani turnir, pusni tanci i dječji karnevalski korzo

Maškarana događanja otvara 14. po redu Liburnijski malonogometni maškarani turnir…

Maškarani Tin

Matulji, Opatija, Kastav – Brojna maškarana događanja ovog vikenda otvara 14. po redu Liburnijski malonogometni maškarani turnir čije je otvorenje zakazano za danas, u 8:30 sati u školskoj sportskoj dvorani u Matuljima

– Turnir se kao i svake godine sastoji od dva dijela. Ujutro u sportskoj dvorani u Matuljima od 8:30 do 19,30 sati održat će se međunarodni maškarani turnir za djecu rođenu 2009 i mlađe, te će tom prilikom snage odmjeriti 200 – tinjak malih nogometaša iz liburnijskih malonogometnih te slovenskih i talijanskih ekipa koje ne propuštaju sudjelovanje na našem turniru. Naravno već trinaest godina takmiče se djeca iz cijele Liburnije i dijela Istarske županije. Drugi dio turnira odnosi se na turnir za seniore koji će se održati u SC Damar u Rukavcu od 13 do 21 sat koji je postao prepoznatljiva i vrlo privlačna manifestacija, može se reći brend Liburnijskog kraja što govori podatak da već tradicionalno 20-tak prijavljenih ekipe s područja cijele Liburnije, ali i dijela Istarske županije, najavio je Marin Golemac ispred MNK Kvarner te istaknuo da se zahvaljuje svim sponzorima koji su pomogli u organizaciji ovogodišnjeg turnira i zahvaljujući kojima će se održati ovogodišnje izdanje turnira.

Osim tanca va Pusnoj štale na Staroj pošte od 17 sati na rasporedu je “Cesta pusne domaće hrani”.

– Od pet zapolne pozivamo si ljubitelji domaćeh specijaliteti i slašćic da pridu na “Cestu pusne domaće hrani” va Pusnoj štale. Za vas će parićevat učitelji i učenici Ugostiteljske škole Opatija, mami od kolači z našega kraja i kuhari Restorana Stara Pošta. Ova manifestacija pod pokroviteljstvom je Udruženja obrtnika Opatija, Matulji, Lovran i Mošćenička draga i Općine Matulji s ciljem promocije ugostiteljskih zanata i tradicionalnih jela našega kraja. Ponosni smo da već treću godinu za redom ova manifestacija okupi veliki broj djece ali i njihovih roditelja, koji uživaju u radionici i degustaciji Pusnih specijaliteta. Ove godine program ćemo obogatiti nastupom Orkestra Nika Polesa, a za večernje ludilo zaduženi su kao i svaku subotu Lady Luna Band i Trio Nika Polesa. Ulaz je besplatan za sva događanja, najavila je Tina Dekleva Babić, ispred organizatora.

Večernji sati po užance rezervirani su za maškarani tanci. U 21 sat u Maškaranom centru Kastav, smještenom pokraj školske sportske dvorane Matija Katalinić, održat će se peta večer najbojeh pusneh tanci va regije. ove subote posjetitelje će zabavljati Koktelsi, Brevis Band i Decibeli. Maškare očekuju popusti za grupe i gratis piće uz ulaznicu, nagrade za najbolje maske, domaći specijaliteti i brojna druga iznenađenja.

Mučićevi zvončari

U nedjelju, 17. veljače svoje tradicionalne pohode odradit će dvije zvončarske skupine. Zvončari Vlahovega Brega partit će na Korensko, a Mučićevi zvončari na Brgud. Male maškarice doći će na svoje na 23. izdanju Dječjeg karnevalskog korza. Tradicionalno najveselija opatijska manifestacija, ispunjena nesputanom maštom i odličnim raspoloženjem, održat će se u nedjelju, 17. veljače, s početkom u 13 sati kada će dječja gradonačelnica Petra Deranja od pusnog gradonačelnika Duška Jeličića Duleta preuzeti ključeve grada i označiti početak vladavine najmanjih ljubitelja Karnevala.

Disneyjevi heroji, panonske sove, snjegovići i maslačci, međimurski špageti, Hlapići i Gite, pauci i morčići te još mnoštvo kreativnih dječjih ideja iz čak 36 grupa prodefilirat će glavnom opatijskom ulicom od „mrkata“ na kojem će ih ispratiti Mario Lipovšek Battifiaca i Trio Asi do kupališta Slatina gdje će ih dočekati Dražen Turina Šajeta. Uz roditelje, prijatelje i tisuće posjetitelja, na putu će ih bodriti i voditelji Ivana Bilen koja će svaku grupu predstaviti kod hotela Pariz, Larry Ambrozich koji će ih pozdraviti na polovici trase, preko puta Tisak Medije te Irena Grdinić ispred TIC-a, gdje će grupe odraditi svoj treći nastup i još jednom pokazati uvježbane koreografije.

Zvončari Vlahovega brega

Zabava će se nakon završetka povorke nastaviti na Slatini uz plesnu skupinu Dance Queen i mini disco, klauna s balonima te animatore koji će mališane oduševiti čitavim nizom atraktivnih karnevalskih disciplina poput hoda na štulama ili vožnje monocikla, a svi sudionici će se okrijepiti uz krafne i sokove.

Također, zbog održavanja 23. Dječjeg karnevalskog korza, u nedjelju 17. veljače od 12 do 16 sati za sav promet zatvorit će se Ulica maršala Tita od raskršća s Ulicom Matka Laginje na Škrbićima do raskršća na Slatini ispred bivšeg hotela Zagreb. Promet na dionici Ulice maršala Tita od zgrade gradske uprave do raskršća s Ulicom Matka Laginje i Ulicom Felixa Peršića odvijat će se jednosmjerno i to u smjeru kretanja prema centru grada, a jednosmjerni režim vožnje nastavit će se i Ulicom Matka Laginje prema semaforu na Novoj cesti. Na dan manifestacije, od 8 do 16 sati zabranjeno je parkiranje na trasi kojom prolazi Dječji karnevalski korzo, a autobusi će prometovati Novom cestom.

error: Content is protected !!