Pusni vikend vodič

maslicMatulji, Opatija, Lovran – Prava poslastica za sve ljubitelje maškara i dobre spize ovog će se petka upriličiti u matuljskom Hangaru – u 20 sati počinje 7. festival pusne hrani koji organizira Turistička zajednica Općine Matulji. Upad je trideset kuna, ali garantirana je dobra zabava te vrhunski zalogaji koje pripremaju kulinarski majstori iz naše regije.
– Predstaviti će se Turistička zajednica Općine Viškovo, uz restaurant Ronjgi (vl. Guido Mišković) čiji su specijaliteti pašta slanemi sardelami, kobasice i panceta s palentun i repun te Kolačići Sušanj (vl. Jasminka Sušanj) ki delaju presnac, frituli, supice, torta; Turistička zajednica Grada Bakra ka donosi sir i palentu kompiricu, frite, krafne, bakarski baškoti i Bakarsku vodica. U ime općine Matulji Udruga zvončari Korensko – Vlahov Breg čiji su proizvodi jota, domaći zapešt, presnac, ulenjaki, kroštuli, vino, rekla je direktorica TZ Matulji Marijana Kalčić – Grlaš.
U zabavnom programu sudjelovat će maškarana skupina Kunpanija s Halubja, glazbena skupina ”A je to”, etno udruga ”Težakinje i težaki” iz Praputnjaka, Alen Polić i Zlobinjarci, Mesopustari s Praputnjaka i Maškarana udruga ”Krasica pa Rio”, a voditelj programa je Mario Battifiaca.
– Cijena ulaznice je 30 kuna, a more se kupit va pretprodaje va urede Turističke zajednice Matulji na adrese Dalmatinskih brigada 9, petak od 09 – 13 ur ili petak va Hangare od 7 ur večer. Broj ulaznic je limitiran, rekla je Kalčić Grlaš.
Istog dana održat će se i Smotra vodećih pusnih muzika iz Primorja, Istre, Slovenije i Italije u Šapjanama, a u boćariji u Lignju počinje Maškarani boćarski turniri (dvojke).
ka-je-ovista-ca-robertaDan kasnije odigrat će se humanitarni maškarani malonogometni turnir u dvorani Gorovo, čiji prihod ide u korist osiguravanja kvalitetnog smještaja za peteročlanu obitelj Marčeta z Lignja pored Lovrana koji žive u nemogućim uvjetima. Turnir će se održati u dvorani Gorovo u Opatiji s početkom u 8 i 30 sati (dječji turnir) i 14 i 30 sati (seniorski turnir), a donacije se mogu slati i na žiro račun MNK Kvarner 2484008-1104581541.
Također, u subotu, u kavani hotela “Imperial” počinje 1. Liburnia Salsa Festival Opatija. Od 11 do 14 sati, održat će se besplatne radionice salse za početnike i napredne, dok će s početkom u 21:30 početi Veliki maškarani salsa party.
U subotu se održavaju i pusni tanci u Maškaranom kampusu gdje nastupaju Lady luna, DJ. Zoki, Šajeta i domu Permani uz ansambl Snežnik i grupu Casablanca. Događanja ima i u Lovranu. Restoran Kvarner ugostit će u 16 sati dječju redutu, a u 20 sati karnevalski ples. U night baru Loop večernja zabava uz Mustafe.
Davor Žic

error: Content is protected !!