Pusni vodič za vikend

foto_pustOpatija, Matulji, Lovran, Kastav – Ovog vikenda primat među događajima imaju maškarane manifestacije sportskog karaktera. U subotu u Matuljima kreće biciklijada ”Po pusneh puteh” čije je okupljanje u 10 sati u Rukavcu, ispred ”Stancije Kovačići”. Biciklistički (uz dvije dodatne discipline) događaj pusne sezone ima i Lovran, jer u 11 sati u subotu s lovranskog mula starta 5. maškarani triatlon. U isto vrijeme, na istom mjestu počinje i 9. Zubijada – natjecanje u ribolovu pod maskama.
U Kastvu se dočekuju Frlanski zvončari, koji će u 10 sati posjetiti Rubeši, a u 14 sati Trinajstići, dok je večer rezervirana za pusne tance u Maškaranom kampusu, Domu Permani, restoranu ”Kvarner” i noćnom klubu ”Loop”. Ipak, centralni dio subotnje zabave bit će svakako opatijska Girandola, koja će se održati drugu godinu zaredom na potezu od Slatine do tržnice. U Opatiji će nastupiti: Dule i Bonaca, Šajeta, Puhački orkestar Lovran, Le Salpe, Danijel Načinović, Mustafi, Kantridersi, Samba pod voltun, Cicibeli te Big art Violić band.
Nedjelja također starta sportski, s maškaranim malorukometnim turnirom u dvorani ”Gorovo”. Za djecu, sinonim za nedjeljnu zabavu mogao bi biti kastavski Dom Braće Matešić, gdje u 17 sati počinje ”Dečji maškarani tanac”. Međutim, zna se da je ova nedjelja rezervirana za dva događaja koja tradicionalno idu ruku pod ruku – opatijsku Balinjeradu, okršaj najhrabrijih na kugličnim ležajevima i lovransku Međunarodnu karnevalsku povorku koja će trajati od 14 do 17 sati.
D. Žic