Pusno društvo i kumpanija pusni muži slavi 40 godina postojanja @ Veprinac

Pust 1998. godine @ Leprinac

Pust 1998. godine @ Leprinac

U nedjelju, 2. ožujka, u 9 sati ujutro pozivaju se sve današnje i bivše leprinačke maškare na slikanje za veliku ”milenijsku” sliku.

Veprinac – Četrdeset godina slavi Pusno društvo Veprinac i kompanija ”pusni muži”, a proslavu ovog velikog jubileja trajat će od danas pa do Pepelnice i bit će obilježeno kroz niz zanimljivih događanja spojenih u program ”Leprinački pusni dani 2014. leta”.

Pust 1975. godine @ Leprinac

Pust 1975. godine @ Leprinac

Događanja će početi već danas, u petak 28. veljače kada će se od 16 do 20 sati va Komunšćice predstaviti izložba ”Pust va Leprince”, odnosno ”foto-vremeplov, kade će se nać generacije koledvari, muži, omladine, ženskeh, zvončari i dece maškar”. Od 17 sati, leprinački zvončari napravit će svoj đir oko Tumpić i po Starome gradu.

U nedjelju, 2. ožujka, u 9 sati ujutro pozivaju se sve današnje i bivše leprinačke maškare na slikanje za veliku ”milenijsku” sliku, a nakon toga održat će se izložba ”Pust va Leprince” te će po tradiciji ”muži” i ”omladina” krenuti u pohod po mjestu. Od 21 sat uz besplatan ulaz održava se pusni tanac u Sali, a sviraju Mustafi.

Dan kasnije, u ponedjeljak, 3. ožujka, po tradiciji u pohod idu ”ženske” dok u utorak ponovo ”okolo gredu” leprinački ”muži” i ”omladina”, dok će po Starom gradu i Tumpićima u jutarnjim satima ”obahajati” i djeca iz Dječjeg vrtića. Navečer, od 21 sat, održava se pusni tanac uz Maestral i besplatan ulaz.

Na Pepelnicu, u srijedu 5. ožujka, od 17 sati počinje suđenje pustu ”40-temu” nakon čega će se dijeliti fritaja, a od 16 do 20 sati moći će se u Sali pogledati izložba ”Pust va Leprince”.

leprinac_pust_2000

Ivan Mellor / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net