Pust 2015. – Najavljen 6. Maškarani klapski maraton @ hotel Adriatic

5_maskarani_klapski_maraton_opatija_2014_marino_cvetkovic

U revijalnom dijelu programa, dakle dok članovi žirija budu usklađivali svoja mišljenja i prebrojavali se glasovi publike, zabavljati će nas Martina Majerle i klapa Cambi. Program će voditi Dražen Turina Šajeta i Mario Lipovšek Battifiaca.

Volosko – Šesti po redu Maškarani klapski maraton održati će se 6.veljače, u Kongresnoj dvorani GH Adriatic, s mogućnošću praćenja programa putem plazmi u predvorju dvorane, gdje će publika imati mogućnost koristiti i ugostiteljske usluge po, za ovu priliku formiranim, pristupačnim cijenama.

5_maskarani_klapski_maraton_opatija_2014_marino_cvetkovic_3

– Kao i prethodnih godina, poseban ”štimung“ već na početku programa, napraviti će zvončari, nakon kojih slijede organizatorice – ženska klapa Volosko, koje će kroz pjesmu pozdraviti sve prisutne i kratko najaviti cijeli šušur. Za 1.,2., i 3.mjesto, kako od publike, tako i od stručnog žirija, boriti će se deset klapa, a konkurencija će biti jaka. Prisutni će moći čuti i vidjeti slijedeće klape: Kastav-Kastav (prošlogodišnji pobjednici), Kamelija (ž)- Opatija, Mirakul-Veprinac, Boškarin – Hum, Škrljevo – Rijeka, Cambi – Kaštel Kambelovac, Grobnik – Čavle, Sklad (ž) – Bakar, Zvonejski kanturi – Zvoneća, Skalin – Matulji. U revijalnom dijelu programa, dakle dok članovi žirija budu usklađivali svoja mišljenja i prebrojavali se glasovi publike, zabavljati će nas Martina Majerle i klapa Cambi. Program će voditi Dražen Turina Šajeta i Mario Lipovšek Battifiaca. Ulaz se ne naplaćuje, početak je predviđen u 20 sati, a organizatori naglašavaju da će ulazak u dvoranu biti moguć od 19:40 sati, napomenula je Irena Radovanović iz ženske klape Volosko.

Aktivnost ženske klape Volosko ne očituje se samo kroz organizaciju MKM-a i Susreta klapa, ovih dana snimile su i svoju prvu autorsku pjesmu. Njihovo prijateljstvo sa Duškom Jeličićem-Duletom urodilo je plodom, te su sa njim ostvarile duet, u pjesmi pod nazivom ”Va Volosken“, za koju je tekst napisala Sanja Kokotović, glazbu Oliver Jakovčev Berekin (s kojim su nastupale 2012.na MIK-u), dok je aranžman pjesme napravio prekaljeni MIK-ovac Aleksandar Saša Valenčić. Promociju pjesme najavljuju za proljeće.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!