Pust 2015. – Sutra starta 6. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija

Arhiva: Ekipa iz filma Parada u Matuljima

Arhiva: Ekipa iz filma Parada u Matuljima

Okupljanje sudionika je u Viškovu na parkiralištu ”Milihovo“ gdje se vozi i prvi ispit spretnosti sa startom u 10 sati. Drugi je ispit u centru Matulja oko 13 sati za što će centar Matulja od 12,30 do 14,30 biti zatvoren za javni promet, a neke redovne autobusne linije preusmjerene. Cilj i završno proglašenje s brojnim nagradama, za sportske rezultate i maškarane dojmove, je u Opatiji na kupalištu Slatina oko 15 sati. Detaljan raspored pogledajte u nastavku teksta…

Matulji, Kastav, Viškovo, Opatija – Šestu godinu za redom Autoklub RI autosport organizira dojmljivu i specifičnu sportsko turističku manifestaciju jedinstvena imena ”6. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2015.“ koji se održava u subotu 24. siječnja. Iz Viškova skupina šarenih prometala na dva, tri, četiri i više kotača nastaviti će put do srca Kastva – izvorišta ”europskog pješačkog puta“.

rally_maskaranih_oktanaca_2015

Spuštaju se potom do dobrih ljudi Frlanije na putu do oktanskog i zvončarskog ”velegrada“ Matulja. I sve će potom završiti u Opatiji bajnoj – ”staroj dami hrvatskog turizma“, biseru Kvarnera. Sva su sudjelujuća vozila maškarana, kao i njihovi vozači, te brojna pratnja. Ove se godine skromniji odaziv, 30-tak vozila sa stotinjak sudionika. Manifestacija je poprimila međunarodni karakter obzirom da svake godinu stižu i gosti iz Italije i Slovenije.

Gradski i općinski očevi i majke Općine Viškovo, Grada Kastva, Općine Matulji i Grada Opatije, ujedno pokrovitelji manifestacije izuzetnom su podrškom organizatorima i sudionicima otvorili „mala vrata velikog putovanja“, od Halubja do Liburnije, uz nemjerljiv doprinos pripadajućih turističkih zajednica koje su supokrovitelji. Zanimljivu priču na kotačima pod maskom podržava i pokrovitelj Primorsko-goranska županija. Osiguravatelj je riječko ”Croatia osiguranje“, mjeritelji vremena ”Adriatic timing“, a partneri u manifestaciji ”Autocentar Marinići“, Rijekaprojekt, Istarska pivovara, Rivijera Opatija-Ićići i Restaurant-pizzeria Delfino Lovran.

Okupljanje sudionika je u Viškovu na parkiralištu ”Milihovo“ gdje se vozi i prvi ispit spretnosti sa startom u 10 sati. Drugi je ispit u centru Matulja oko 13 sati za što će centar Matulja od 12,30 do 14,30 biti zatvoren za javni promet, a neke redovne autobusne linije preusmjerene. Cilj i završno proglašenje s brojnim nagradama, za sportske rezultate i maškarane dojmove, je u Opatiji na kupalištu Slatina oko 15 sati.

PROGRAM NATJECANJA…

Od 7,30 do 8,45 sati
– VIŠKOVO – okupljanje na Sportskom igralištu Osnovne škole
VERIFIKACIJA SUDIONIKA I TEHNIČKI PRIJAM VOZILA
( obvezan je dolazak najkasnije do 8,45 sati )
9,45 sati …….. – objava Liste sudionika ( Starta lista )

9,50 sati …….. – svečano otvaranje Rallya na Parkiralištu MILIHOVO

10,01 sati …….. START prvog vozila i vožnja IS1 – Parkiralište MILIHOVO

oko 10,15 sati … KASTAV – centar – pristizanje prvog vozila
okupljanje svih sudionika u centru Kastva – Trg M. Laginje
11,20 sati ……. – polazak iz Kastva u smjeru Matulja – PO ITINERERU

oko 11,35 sati … FRLANIJA – pristizanje prvih vozila uz kraće zadržavanje

11,50 sati ……. – polazak iz Frlanije u smjeru Matulja – PO ITINERERU

oko 12,00 sati … MATULJI – Parkiralište „Konzum“ (ex. „Turist“)
– okupljanje svih sudionika
13,06 sati ……… MATULJI – centar – glavna prometnica – vožnja IS 2 –
– slijedi vožnja PO ITINERERU (kroz Pobri) u smjeru Opatije

13,30 sati ……… OPATIJA – CILJ RALLYA – Kupalište Slatina – ovjera VK
Oko 15,30 sati .. – Kupalište Slatina – podjela priznanja najuspješnijima

rally_maskaranih_oktanaca_2015_logo

Zbog zatvaranja prometnice kroz centar Matulja u subotu, 24. siječnja, u periodu od 12:30 do 14:30 sati, linije 23, 30, 34 i 37 prometuju privremenim trasama:

LINIJA 28
– polazak iz Rijeke u 13:10 sati prometuje trasom: Rijeka – Matulji Autoremont-obilaznica do izlaza Mučići te dalje redovnom trasom do Zvoneća.

LINIJA 30
– Povratak iz Brdca u 12:00 sati prometuje trasom: Brdce – Rupa – Permani – Mučići ulaz na obilaznicu – čvor Matulji – Autoremont Matulji i dalje redovnom trasom.

LINIJA 34
– Polazak iz Veprinca u 12:25 sati prometuje trasom: Veprinac – Rukavac – Pobri – Opatija.
– Polazak iz Opatije u 13:20 sati prometuje trasom: Opatija – Pobri – Rukavac – Veprinac.

LINIJA 37
– Polazak iz Opatije u 12:10 sati prometuje trasom: Opatija – Volosko – Matulji – Kastav
– Polazak iz Kastva u 12:35 prometuje trasom: Kastav – Matulji – Volosko – Opatija.
– Polazak iz Opatije u 14:10 sati prometuje trasom: Opatija – Volosko – Matulji – Kastav

Miroslav Krpan / PodUčkun.net

error: Content is protected !!