PUST 2016. – FOTO: 33. Balinjerada okupila 300 sudionika i tisuće gledatelja @ Opatija

balinjerada_karneval_2016_opatija_3

Kao i svake godine, mnoge od grupa svoja su vozila iskoristila kako bi dala svoj ‘‘sarkastični doprinos’‘ aktualnoj društvenoj, gospodarskoj i političkoj situaciji. Jutrošnja Balinjerada je bila vrhunac opatijskih karnevalskih događanja, a sada svi putevi vode va Lovran… Prvi dio fotografija s ovogodišnje Balinjerade pogledajte na ovom linku, dok ostatak uskoro objavljujemo

balinjerada_karneval_2016_opatija_6

Opatija – Najluđa utrka na svijetu, opatijska Balinjerada, i na svom 33. izdanju koje je održano danas u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, okupila je velik broj ljubitelja karnevala i neobične sportske discipline – spusta niz glavnu opatijsku ulicu na vozilima na kugličnim ležajevima.

Oko tri stotine vozača sudjelovalo je u tri natjecateljske kategorije – ‘‘monopatinama’‘, ‘‘karićima unjulima’‘ te nešto većim ‘‘karićima dvojkima’‘.

balinjerada_karneval_2016_opatija_2

Posljednja su se poznatom stazom od hotela Paris do hotela Imperial spustila ‘‘merikanska vozila’‘, raskošne konstrukcije u koje su maškarane skupine utrošile tjedne i mjesece napornog rada kako bi ‘‘zablistale’‘ samo na jedan dan.

Nakon završetka Balinjerade, koju su ‘‘prvim spustom’‘ otvorili njen utemeljitelj Duško Jeličić Dule s predstavnicima gradske vlasti i Turističke zajednice, istom rutom prošla je i vesela maškarana povorka na svom putu prema Lovranu.

balinjerada_karneval_2016_opatija_1

Kao i svake godine, mnoge od grupa svoja su vozila iskoristila kako bi dala svoj ‘‘sarkastični doprinos’‘ aktualnoj društvenoj, gospodarskoj i političkoj situaciji.

Program je vodio raspoloženi Mario Lipovšek Battifiaca, a u glazbenom programu nastupili su ‘‘otac Balinjerade’‘ i opatijski pusni gradonačelnik Duško Jeličić Dule sa svojom Bonacom, grupa Mustafi i Salty Tails. Jutrošnja Balinjerada je bila vrhunac opatijskih karnevalskih događanja, a sada si va Lovran…

Prvi dio fotografija s ovogodišnje Balinjerade pogledajte na ovom linku, dok ostatak uskoro objavljujemo

balinjerada_karneval_2016_opatija

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!