PUST 2016. – FOTO: Liburnijski malonogometni maškarani turnir okupio stotine malih i velikih sportaša @ Matulji

11_liburnijski_maskarani_malonogmetni_turnir_2016_rukavac_2

Organizator događanja je Malonogometni klub ”Kvarner” u suradnji sa Klubom mladih IDS-a Liburnije, a čitava priča ima i humanitarnu notu, jer je sav prihod namijenjen Dječjem vrtiću Matulji, za izgradnju pristupne rampe za osobe s teškoćama u razvoju i osobe u invalidskim kolicima koja je vrijedna oko pedeset tisuća kuna. Veliku fotogaleriju koju smo snimili u Matuljima i Rukavcu pogledajte na ovom linku

11_malonogometni_maskarani_djeca_matulji

Matulji – Tradicionalni Liburnijski malonogometni maškarani turnir jučer je doživio svoje 11. izdanje, održano u matuljskoj školskoj sportskoj dvorani te na terenima sportskog centra Damar u Rukavcu.

U jutarnjim satima matuljska dvorana ugostila je oko 150 djece iz dvanaest ekipa iz Hrvatske, Italije i Slovenije, ali i nekoliko stotina posjetitelja koji su tijekom čitavog jutra uživali u nogometnim bravurama mališana, kao i njihovom kreativnom izražaju – u izboru originalnih i lijepih maski…

11_liburnijski_maskarani_malonogmetni_turnir_2016_rukavac_3

Najboljom ekipom pokazao se CC Trieste Calcio, iza kojeg se plasirala ekipa NK Mladost iz Fažane, dok je treće mjesto pripalo MNK Kastav. Najbolje maskiranom ekipom proglašen je Lovran, iza kojeg su se plasirali Opatija 1 te Kvarner Matulji. Među pojedincima, nagrade za najbolje maske osvojili su Valentino Bajrami (Opatija 2), Luka Stepić (Kvarner Matulji), David Divković (Kastav) i Lukas Lončarica (Opatija 1).

U seniorskoj konkurenciji za najboljeg maskiranog sudionika proglašen je Juraj Klindić iz ekipe Lovranci pijanci, drugo mjesto osvojio je Robert Tancabel (Maškarani Tin), treće Jasmin Puž (AIR Ičići), a četvrto Toni Tuliak (Bunari).

11_liburnijski_maskarani_malonogmetni_turnir_2016_rukavac_4

Ekipa AIR Ičići za masku ‘Stjuardese’ ponijela je laskavu titulu najbolje maškarane ekipe, drugo mjesto osvojila je ekipa Dragućska Vala za masku ‘Super Mario’, a treće Lovranci pijanci za masku ‘Cigani’. U sportskom djelu najuspješnija je bila ekipa Pešekani koji su osvojili prijelazni pehar turnira i odojak od 12 kg, drugo mjesto i pleh panceti pripalo je ekipi Ghostbusters, a treće mjesto i 5 kila kobasica osvojila je ekipa Klanjske mačkare.

Organizator događanja je Malonogometni klub ”Kvarner” u suradnji sa Klubom mladih IDS-a Liburnije, a čitava priča ima i humanitarnu notu, jer je sav prihod namijenjen Dječjem vrtiću Matulji, za izgradnju pristupne rampe za osobe s teškoćama u razvoju i osobe u invalidskim kolicima koja je vrijedna oko pedeset tisuća kuna.

U proteklih desetak godina, ovi su partneri organizirali 11 malonogometnih turnira na kojima je nastupilo više od tisuću djece i oko 1.500 seniora, a prikupljeno je više od 300 tisuća kuna za razne humanitarne svrhe.

Veliku fotogaleriju koju smo snimili u Matuljima i Rukavcu pogledajte na ovom linku

11_liburnijski_maskarani_malonogmetni_turnir_2016_rukavac

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!