PUST 2016. – FOTO: Održana 15. Zubijada @ Lovran

15_zubijada_lovran_2016 (3)

U kategoriji juniora do 16 godina najbolji je bio Teo Hajdaraj, u kategoriji seniorki prvo mjesto je osvojila Sonja Španjol, a u kategoriji seniora najuspješniji je bio Slobodan Naglić. Kako je bilo pogledajte na ovome linku.

Lovran – Usprkos današnjim, otežanim uvjetima, laganoj kišici i velikoj vlazi, 15. Zubijada je uspješno privedena kraju. Kao i uvijek puno truda, puno mašte i puno prekrasnih maski. Nakon okupljanja na lovranskom mulu, po staroj užance krenuli smo uz pratnju pusne muzike kroz stari grad na lovransku tržnicu. Tamo smo malo zaplesali i zabavali društvo te krenuli natrag na mul. Maškarani ribolov je trajao je dva sata, a mokri uvjeti donijeli su i skromne ulove, istaknuo je Ivica Škec, tajnik ŠRD “Zubatac”.

15_zubijada_lovran_2016 (1)

Najviše natjecatelja imala je kategorija juniora do 16 godina. Među 11 mladih učesnika, najbolji je bio Teo Hajdaraj s 11 ribica, drugi je bio Luka Hajdaraj, a treće mjesto je zauzeo Tonko Pavičević. U kategoriji seniorki nastupilo je šest natjecateljki, a prvo mjesto je osvojila Sonja Španjol sa sedam riba. Na drugome mjestu se smjestila Sonja Šumberac dok je treće mjesto pripalo Željki Srdić. Među šest seniora, starijih od 16 godina najuspješniji je bio Slobodan Naglić s ulovljenih osam ribica, drugo mjesto osvojio je Srećko Šobot, a 3. mjesto su podijelili Marko Richardson i Goran Lučin s jednom ulovljenom ribicom. Najmanju ribu današnjeg natjecanja ulovila je Željka Srdić, a najveću Srećko Šobot, vranu od 400 grama.

15_zubijada_lovran_2016 (4)

Što se tiče maski, za originalnost i ljepotu, nagrađene su dvije grupe maski – tročlana grupa „lovranski pajetari“ (u sastavu Damir, Željko i Boško) i četveročlana grupa „krepani pa opet živi“ (Jelena, Damjana, Dean i Goran). Kod juniora do 16 godina, nagrade za masku su dobili robijaš (David Turković), panda (Fania Pilčić) i lovranski ninja
(Mihael Basan).

Kod djevojaka nagrađene su mačkica (Dubravka Valenčić), strašilo (Sonja Španjol) i zombi – Lovranka (Damjana Darišić). U muškoj konkurenciji nagrade su dobili nona z Lovrana (Marko Richardson), klaun (Slobodan Naglić) i zombi – Kastavac (Dean Dukić). Nakon podjele prigodnih nagrada, tople marende i druženja, ribari su veselo krenuli svojim kućama.

– Vidimo se dogodine na 16. Zubijadi, do tada rogi ribari i živio pust!, poručio je Ivica Škec.

Kako je bilo pogledajte na ovome linku.

S.C. / PodUckun.net
Foto: Ivica Škec

error: Content is protected !!