Putovanje stopama starih Slavena @ Mošćenička Draga

Organizirano stručno vođenje mitsko-povijesnom stazom od Trebišća do Peruna ponovo će se održati ove subote, 22. rujna, a kreće se u 10 sato od od info-punkta u Mošćeničkoj Dragi.

Mošćenička Draga – Područje od Trebišća do Peruna odabrali su prvi doseljeni Slaveni za pozornicu njihovih najsvetijih vjerovanja gdje su se odvijala mtiska zbibanja između bogova Peruna i Velesa, u kojima je počivao ciklus života te prirodne mijene od presudne važnosti za ljudski opstanak.

Gromoviti znak – simbol Peruna

Nedavna znanstvena istraživanja dokazala su da su ovi obronci Učke bili sveti prostori za prve slavenske doseljenike na Kvarner. Krenete li ovom mitsko-povijesnom stazom, otkrit ćete tko su zapravo Slaveni, odakle su došli te kakva su im bila vjerovanja i mitologija.

Tako kaže poziv na organizirano pješačenje mitsko-povijesnom stazom ”Trebišće-Perun” koju i ove godine organiziraju turistička agencija Annalinea i Turistička zajednica Mošćeničke Drage. Uz stručno vođenje, posjetitelje očekuje doživljaj prirode i povijesti područja, muzejska zbirka, izvori pitke vode, kazivanje priča u selu te piknik.

Polazak je predviđen za ovu subotu, 22. rujna, u 10 sati, a kreće se kod info-punkta u Mošćeničkoj Dragi. Donacija po šetaču iznosi simboličnih 20 kuna.

Ivan Mellor / Liburnija.net