Puž prozvao Dujmića: Zašto govorite neistine? Zaustavili ste odluku o zabrani gradnje u Poljanama i krivicu svalili na mene @ Opatija

Puž je Dujmića optužio da je Mjesnom odboru Poljane kazao da je upravo vijećnik Akcije mladih “blokirao” donošenje odluke o obustavi gradnje u ljetnim mjesecima, a upravo ga gradonačelnik nije poslao na usvajanje Vijeću. Zabrana radova ne bi odgovarala Dujmićevoj obiteljskoj tvrtki Marea koja trenutačno izvodi radove na ”Dujmićevim vilama” u naselju Sv. Petar…

Opatija – Pitanje (ne)dozvoljene gradnje u ljetnim mjesecima na području Poljana pojavilo se i na Gradskom vijeću, u pitanju vijećnika Akcije mladih Igora Puža koji je gradonačelniku Ivi Dujmiću zamjerio da ga je uvukao u svoje “spletke”.

– U proteklih osam godina doživio sam svašta od vas, puno neistina i podmetanja. Ali dosad najgore je to što ste članovima Mjesnog odbora Poljane rekli da sam ja onemogućio da njihov prijedlog o zabrani radova u Poljanama u ljetnim mjesecima stigne na Vijeće. Molim da mi objasnite zbog čega ste mene uvukli u tu priču, odnosno zašto niste prijedlog koji ste prošle godine dobili od MO Poljane stavili na raspravu u Vijeću, upitao je Puž.

Gradonačelnik Dujmić kazao je kako je, kod proteklog odlučivanja o ovoj točki, upravo Puž tražio da se ne stavlja zabrana radova u Veprincu i Poljanama u ljetnim mjesecima kako bi obrtnici imali gdje raditi u to vrijeme. Poručio je i kako ne želi da ga se u javnosti proziva zbog predlaganja određenih odluka, stoga je tražio od Mjesnog odbora Poljane da sami zatraže od Vijeća donošenje tog zaključka. Prema gradskoj evidenciji, to su članovi MO Poljane i učinili, a zahtjev za zabranom radova u ljetnim mjesecima u Gradu Opatiji zaprimljen je krajem studenog prošle godine.

– Ako sam ja nešto propustio učiniti, zbog čega me niste upozorili, mogli ste i sami pokrenuti ovu temu u Vijeću, poručio je Dujmić Pužu.

Vijećnik Akcije mladih kazao je kako Dujmićev odgovor nema veze s istinom, budući da se ta odluka razmatrala još u prethodnom sazivu Vijeća i mjesnog odbora.

– To je bilo prije niz godina, kada je tadašnji saziv MO Poljane tražio da se dozvole radovi. Sadašnji saziv tražio je zabranu, donijeli su i službenu odluku, ta odluka je stigla u Grad Opatiju, ali nikad nije bila stavljena pred vijećnike. Vi ste znali za tu odluku, ja nisam, ali ste svejedno mene upleli u tu priču i rekli mještanima Poljana da sam ja to zaustavio. Ne bih za to niti saznao da mi nisu ljudi iz Poljana došli u moju kuću i prozvali me da sam ih blokirao. Ne želite reći zbog čega ste vi to odlučili zaustaviti, ali ja se nadam da sada kad ste vi započeli graditi svoju kuću, da ćete to staviti na Vijeće pa da za iduću sezonu ipak zabranimo gradnju u ljetnim mjesecima kako su to mještani i tražili. A mene isključite iz vaših igrica, poručio je Puž Dujmiću.

Točka bi se uistinu mogla i naći na sjednici Gradskog vijeća u skorom roku, budući da je predsjednik Vijeća Robert Kurelić najavio mogućnost da se i predstavnici Mjesnog odbora Poljane pozovu na sjednicu i pojasne ovu situaciju i svoje želje.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!