Rabačka regata 2015.- Otvoreno prvenstvo Hrvatske u jedrenju za kadete

rabacka_regata_2015_najava_tiskovna

Trenutno je prijavljeno ukupno više od 240 natjecatelja iz Italije, Austrije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske. U klasi Optimist je prijavljeno 181, u klasi Laser 4.7 – 47 i u klasi Techno 293 – 7 natjecatelja. U klasi 420 prijavljene su 3 posade. Iako je prvi rok za prijave istekao u petak 4. rujna svi zainteresirani natjecatelji mogu se još uvijek prijaviti do 15. rujna pod uvjetima kasne startnine.

Rabac – Od 17. do 20. rujna u terminu Rabačke regate 2015. održat će se Otvoreno prvenstvo Hrvatske u jedrenju za kadete (U16) za klase Optimist, Laser 4.7, 420 i Techno 293. Tom prilikom organizator, Jedriličarski klub Kvarner, sazvao je prigodnu konferenciju za medije na kojoj su bili prisutni: Đulijano Kos – predsjednik JK Kvarner, Nevio Prtenjača – član Izvršnog odbora Hrvatskog jedriličarskog saveza, Siniša Verbanac – tajnik Saveza sportova Grada Labina, Eni Modrušan – zamjenica labinskog gradonačelnika i Silvija Kos Pifar – predstavnica Turističke zajednica Grada Labina.

Prvenstvo će započeti sa jedrenjem u četvrtak 17. rujna kada je u 11.00 sati na rasporedu start prvog plova za sve klase. Predviđeno je održavanje jedanaest jedrenja za svaku klasu, a potrebno je uspješno dovršiti tri jedrenja kako bi mogli proglasiti najbolje i u konkurenciji hrvatskih jedriličara dodijeliti titulu prvaka Hrvatske. U četvrtak navečer od 18.00 sati predviđeno je održavanje cermonije otvorenja uz prigodan zabavni program, domjenak i vatromet dok će se u nedjelju, zadnjeg dana, ubrzo od dolaska na kopno i obrade rezultata održati podjela medalja i trofeja te time službeno zatvoriti prvenstvo i još jedno izdanje Rabačke regate.

Trenutno je prijavljeno ukupno više od 240 natjecatelja iz Italije, Austrije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske. U klasi Optimist je prijavljeno 181, u klasi Laser 4.7 – 47 i u klasi Techno 293 – 7 natjecatelja. U klasi 420 prijavljene su 3 posade. Iako je prvi rok za prijave istekao u petak 4. rujna svi zainteresirani natjecatelji mogu se još uvijek prijaviti do 15. rujna pod uvjetima kasne startnine. U slučaju vjetrova iz prvog kvadranta regatna polja biti će postavljena ispred Girandelle tako da će se jedrenja moći pratiti i s obale.

Nova sezona kriterijskih regata za kadete za izbor reprezentacije Hrvatske u klasi Optimist započinje u Rapcu. Otvoreno prvenstvo Hrvatske u jedrenju za kadete (U16) koje će se ove godine održati u sklopu Rabačke regate 2015. je ujedno i kriterijska regata za izbor reprezentacije u klasi Optimist u novoj sezoni. Nakon Rapca na redu je kriterijska regata u Dubrovniku, zatim u Malom Lošinju, Puli i za kraj godine u Hvaru.

Vrijedi istaknuti da održavanje ove manifestacije ima snažnu podršku svih relevantnih lokalnih institucija i subjekata čije partnerstvo je od velikog značaja za uspješnu organizaciju velikog i zahtjevnog natjecanja poput Prvenstva Hrvatske. Podršku JK Kvarner su iskazali kao sponzori – Maslinica Hoteli i Resorti te Crodux i Valamar Riviera, kao medijski pokrovitelj – Radio Labin te Grad Labin i Turistička zajednice grada Labina kao glavni pokrovitelji.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net