Rađa, od Splita do Hall of Famea u utorak na Zametu

Svi koji su do sada gledali film, a premijerno je prikazan prošle godine u Splitu pa nakon toga i u Zagrebu, mogu potvrditi riječi legendarnog hrvatskog košarkaša, Rađa nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Rijeka – U suorganizaciji Košarkaškog kluba Zamet i udruge Koga briga.. na obnovljenom otvorenom igralištu na Zametu u utorak će biti održana riječka premijera biografskog dokumentarnog filma o karijeri proslavljenog hrvatskog košarkaša – Dina Rađe.

Rađa, od Splita do Hall of Famea ime je filma autor kojega je Vojan Koceić i koji prati Rađin sportski put baš tako kako i sam naslov govori.

Od prvih splitskih košarkaških dana do ulaska u Kuću slavnih u Springfieldu.

Promocija filma „Rađa – From Split to Hall of Fame“ bit će održana 31. kolovoza 2021. na košarkaškom igralištu Zamet. Početak programa planiran je za 20, a projekcija filma počinje u 21 sat. Zadovoljstvo nam je istaknuti da će riječkoj promociji filma prisustvovati i glavni akter priče Dino Rađa koji će se po završetku projekcije osobno obratiti publici.

– Meni je film super. Jako je emotivan i baš je pogođen. Mislim da je ispalo jako dobro. Svaki put kada ga pogledam osjećam se isto, emocije prorade na najjače. Film je sniman na više lokacija, objedinio je moju košarkašku karijeru i iako ima malo i nekih privatnih trenutaka generalno je u njemu zastupljena moja košarkaška karijera, kazat će Dino Rađa, koji će također u utorak na Zametu biti prisutan na riječkoj promociji filma i gledateljima se obratiti s nekoliko riječi po završetku projekcije.

Svi koji su do sada gledali film, a premijerno je prikazan prošle godine u Splitu pa nakon toga i u Zagrebu, mogu potvrditi riječi legendarnog hrvatskog košarkaša, Rađa nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Da je tako potvrđuje i činjenica da u Rijeku dolazi nakon što je osvojio nagradu za najbolji dugometražni dokumentarni film na desetom festivalu sportskog filma na Zlatiboru.

– Pozivam sve zainteresirane, sve koji vole sport da dođu na promociju filma koja pritom ima i humanitarni karakter. Osim što je objedinio moju karijeru, film je važan i zbog toga što nosi jaku poruku mladim sportašima da se nešto veliko u sportu može postići samo mukotrpnim radom, zaključit će Dino Rađa.

Projekcija filma započet će u 21 sat, ulaznice po cijeni od 30 kuna će se na igralištu Zamet početi prodavati od 20 sati.

Budući da čitava priča ima i humanitarni karakter Dino Rađa donijet će jedan od svojih originalnih dresova, koji će po završetku projekcije biti prodan na aukciji.

Kristian Sirotich / Torpedo.media

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net