Radi lošeg vremena suhozidna akcija “Kamik i gromači 2” ovog utorka i srijede @ Lovran

Radionica je besplatna, najavili su organizatori te predstavili zainteresiranima rutu do radionice koja se može pogledati u nastavku…

Lovran – Udruga Interval radi još jedne najave kišnog vremena promijenila je datum suhozidne akcije “Kamik i gromači 2” koja će održat će se u utorak i srijedu, 7. i 8. svibnja.

– Pozivaju se svi ljubitelji kulturne baštine i svi zainteresirani ljudi dobre volje da se priključe obnovi suhozida i pritom nauče više o vještini zidanja “u suho”! Obnova suhozida vodit će se pod budnim očima dva voditelja iz udruge Dragodid na povijesnoj stazi koja povezuje Lovran s Lovranskom Dragom te na graničnoj općinskoj čestici 822 u Tuliševici od 9 do 16 sati. Radionica je besplatna, najavili su organizatori te predstavili zainteresiranima rutu do radionice.

– Pratite glavnu cestu za Lovransku Dragu cca. 5 min. Na izlazu iz Lignja (poslije društvenog doma) s lijeve strane produžite za “Janjetići”. Kad prođete Villu More uđite na prvo skretanje lijevo (nizbrdica) i spojite se na noviju cestu s desne strane (nizbrdo). Kada ugledate privatni portun skrenite desno i parkirajte. Nalazimo se cca 50m niže od parkinga. Za sve koji dolaze na radionicu, a žive izvan Lovrana, PP Učka velikodušno je ustupio “Dom za mlade volontere“ u Lovranskoj Dragi gdje volonteri mogu prespavati. Radionicu “KAMIK I GROMAČI” podržava RIJEKA 2020 – EPK, a sufinancirana je sredstvima Primorsko-goranske županije i Općine Lovran, dodali su organizatori.

error: Content is protected !!