Radionica 365 dana RIVIERE @ KD Zora


Radionica je dio zajedničkog projekta Opatije i Portoroža koji se financira iz sredstava Europske unije, s ciljem uspostave zajedničkog turističkog proizvoda ova dva mjesta.
Opatija – Radionica u sklopu projekta ”365 dana kulturnog turizma u kolijevci srednjeeuropskog turizma – 365 dana RIVIERE” u okviru kojeg se provodi oblikovanje i uspostava integralnog turističkog proizvoda kulturnog turizma na prekograničnom području Rivijere Portorož i Opatija, održat će se u Kulturnom domu Zora u Opatiji u četvrtak, 26. travnja od 10 do 14 sati.
Ovo je prva od ukupno četiri predviđene radionice, koje se financiraju iz drugog javnog poziva Operativnog programa prekogranične suradnje SLO-HR 2007.-2013, a vodit će ju Marjeta Jeraj i Miša Novak. Centralni dio radionice podrazumijevat će marketinški koncept i turistički identitet događanja na svakoj destinaciji te šest podproizvoda po temama događanja koji će tvoriti jezgru kulturnog događaja.
Partneri u projektu (Grad Opatija i Turistička zajednica Grada Opatije te Občina Piran i Turistično združenje Portorož), su u okviru drugog javnog natječaja Operativnog programa prekograničnog sudjelovanja Slovenija-Hrvatska 2007.-2013. dobili sredstva za izvedbu cijelog projekta oblikovanja, razvoja i prodaje kulturnog turizma na prekograničnom području gradova Opatija i Pirana – koji uključuje aktivnosti od osnivanja proizvoda kulturnog turizma ”RIVIERA” pa sve do izvedbe pilotnog vodećeg prekograničnog događaja uz uključenu promocijsku potporu.
Nakon provedene analize dviju rivijera i tehničkog usklađivanja, započele su aktivnosti na projektu 1. veljače 2012. te su na slovenskoj strani provedene 3 radionice, a sada se radionice sele na hrvatsku stranu.
Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!