Radionica i razmjena sjemena te podjela besplatnih brošura o sjemenarstvu ovog petka u Hangaru @ Matulji

sjemenje_plodovi_2016_zmergo_matulji_hangar-1

Predavanje i radionica o sjemenarstvu na rasporedu je od 17 sati, dok će se razmjena sjemena i dijeljenje besplatne brošure o sjemenarstvu autorice Sunčane Pešak održati u 18:30 sati.

Matulji – Udruga Žmergo i Općina Matulji pozivaju sve zainteresirane u petak, 2. prosinca, u Društveni dom Hangar na predavanje i radionicu o sjemenarstvu te razmjenu sjemena.

sjemenje_plodovi_2016_zmergo_matulji_hangar-2

– Svi građani koji imaju komadić zemlje ili žele početi vrtlariti, ali ne znaju kako, te oni koji se žele svoju hranu, ili hraniti zdravo, bez unošenja goleme količine pesticida u tijelo, mogu na predavanju i radionici saznati kako započeti uzgoj vlastite hrane očuvanjem sjemena te time doprinijeti održivom razvoju svoje zajednice, ali i zdravlju svojih obitelji. Predavanje i radionicu će s početkom u 17 sati održati dipl. ing. agr. Sunčana Pešak, nositeljica permakulturne diplome i voditeljica raznih programa za prehrambeni suverenitet. Nakon predavanja u 18.30 sati omogućit će se razmjena sjemena za sve one s viškom, a žele ga podijeliti s drugima, ali i potražiti nove za vlastiti komadić zemlje. Tijekom razmjene dijelit će se besplatna brošura “Sjeme iz vlastitog vrta” autorice Sunčane Pešak, javili su organizatori iz Udruge Žmergo.

Događaj je dio projekta “Jedi lokalno, misli globalno” kojeg Udruga Žmergo provodi uz financijsku podršku Općine Matulji.

N. Cvjetović / Podučkun.net

error: Content is protected !!