Radna matineja povodom premijere baletne predstave ”U svakom slučaju”

– Voljeli bismo s vama podijeliti atmosferu rada na predstavi koja se bavi institucionalnom pozicijom onog dijela baletnog ansambla koji na pozornici HNK Zajc zajedno pleše već više od 20 godina, poručili su iz HNK Ivana pl. Zajca.

Rijeka – Ansambl Baleta HNK Ivana pl. Zajca Rijeka poziva sve zainteresirane na zanimljivu i sadržajnu radnu matineju povodom premijere baletne predstave “U svakom slučaju”, u subotu, 11. studenoga s početkom u 11 sati u atriju HNK Ivana pl. Zajca.

S publikom će podijeliti atmosferu rada na predstavi koja se bavi institucionalnom pozicijom onog dijela baletnog ansambla koji na pozornici „Zajca“ zajedno pleše već više od 20 godina. U sklopu matineje, posjetitelji će imati priliku zaviriti u radni dan baletnog ansambla koji počinje satom baletnih vježbi i nastavlja se kratkim insertima iz predstave. Nakon toga sljedi otvoreni razgovor s članovima autorskog tima i izvođačima predstave. Na kraju druženja, najsretnije posjetitelje nagradit će ulaznicama za jednu repriznu izvedbu.

Istraživački balet „U svakom slučaju”, u okviru Zajc Dance Lab-a, promišlja poziciju članova i članica baletnog ansambla riječkog HNK starijih od 40 godina. Autorski tim u sastavu Vigur Gurdu (umjetničko ime koreografa Gregora Kamnikara), Nina Gojić (dramaturginja) i Marko Gutić Mižimakov (novomedijski umjetnik) rade s idejom da iskusno plesačko tijelo predstavlja neslužbeni arhiv i paralelno pamćenje institucije. U predstavi plešu Svetlana Andrejčuk, Marina Grgurić, Vitalij Klok, Andrei Köteles, Irina Köteles, Oksana Brandiboura Kožul, Cristina Lukanec, Danijela Menkinovski, Anna Ponomareva, Svetlana Rasskazova i Paula Rus.

Koreografija Viktora Gurdua će kombinirati usvojena znanja baletnih plesača sa suvremenijim izvedbenim oblicima, a sve s ciljem da se pokaže kako iskusniji baletni plesači u instituciji predstavljaju kulturnu vrijednost po sebi.

U svakom slučaju, bit će ples(a). Zrelog plesa. I to ne na pozornici, već u foyeru, atriju, prostorima drugog kata. Premijera je na programu u subotu, 18. studenog u 18 sati, a reprize 23, 24. i 25. studenog u 19.30 sati. Ulaz na subotnju matineju za publiku je, naravno, besplatan.

I. M. / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net