Radnici TIBO-a od danas u štrajku @ Matulji

Jedna od posljednjih velikih narudžba bila je ona za nosače krova matuljske sportske dvorane, no još uvijek postoje prijepori između uprave Tvornice industrijske i brodske opreme i izvođača radova na dvorani.

Matulji – Štrajk radnika TIBO-a 3. maj najavljen je za danas, a trebao bi početi već od 7 sati ujutro. Radnici matuljskog pogona riječke brodograđevne industrije nisu primili plaće od prosinca, a nema niti novih narudžbi.

Jedna od posljednjih velikih narudžba bila je ona za nosače krova matuljske sportske dvorane, no još uvijek postoje prijepori između uprave Tvornice industrijske i brodske opreme i izvođača radova na dvorani, tvrtke ”Radnik” iz Križevaca. Naime, prema neslužbenim informacijama, TIBO od ”Radnika” potražuje oko 700 tisuća kuna, dok križevačka tvrtka taj iznos negira, smatrajući da je zbog kašnjenja u rokovima TIBO izgubio prava na dio naknade za posao.

Sve to mala je utjeha za 143 radnika koja već dva mjeseca nisu dobila plaću, a kako javlja Radio Rijeka, iz Uprave tvrtke pozvali su radnike da se strpe još petnaestak dana dok se ne iznađe nekakvo rješenje, no Sinidikati su ustvrdili da to nije prihvatljivo u ovoj situaciji. Kako postupak mirenja nije uspio, Štrajkaški odbor je odlučio da danas u 7 sati počinje štrajk radnika u TIBO-u Matulji.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!