[VIDEO] Rally posada Prodan / Raštegorac uspješno okončala premijerni nastup na WRC-u Monte Carlo 2021.

[VIDEO] Rally posada Prodan / Raštegorac uspješno okončala premijerni nastup na WRC-u Monte Carlo 2021.

Foto: Uroš Modlic

Iako su se u sebi nadali da bi mogli ući u prvih pedeset u ukupnom poretku te eventualno popenjati se na postolje u klasi RC4 pogon na prednju osovinu i time se izboriti i za nedjeljno natjecanje, no s 55. mjestom u ukupnom poretku oprostili su se od Montea.

Prodan / Raštegorac nakon prolaska kroz cilj

Gap – Završetkom posljednjeg današnjeg brzinca La BreoleSelonnet duljine 18.31 kilometara hrvatska rally posada Viliam Prodan / Zoran Raštegorac okončala je premijerni nastup na WRC-u Monte Carlo 2021.

Kako su i sami najavljivali cilj je bio završili rally. Iako su se u sebi nadali da bi mogli ući u prvih pedeset u ukupnom poretku te eventualno popenjati se na postolje u klasi RC4 pogon na prednju osovinu i time se izboriti i za nedjeljno natjecanje, no s 55. mjestom u ukupnom poretku te 13 od 26 u 2WD i 8 od 15 u Rally4 klasi oprostili su se od Montea.

Marko Stiperski i Igor Puž – ‘Gravel crew’ odnosno ‘ledena posada’ također je odradila sjajan špijunski posao

Možda, da je jučer bilo malo više sreće te da prvi brzinac nisu zaključili sa sedam minuta zaostatka koliko im je trebalo da promjene probijenu gumu, možda bi im se nade i ostvarile s obzirom na to da su prvi dan odradili sjajno.

— Ovo je ogromno iskustvo za nas i imamo prilike sudjelovati na nečemu u čemu nismo mi navikli. Ovo je definitivno sjajna priprema za dalje, odnosno za treću stanicu WRC-a Croatia Rally 2021., obzirom da ćemo mi Finsku preskočiti jer nemamo što tražiti na snijegu i ledu, istaknuo je Prodan prilikom jučerašnjeg javljanja te dodao da na WRC Croatia Rallyju moraju pokazati što su naučili u Francuskoj.

Uskoro donosimo prve dojmove…

error: Content is protected !!