FOTO/VIDEO Rani pogodak Gorgona bio je dovoljan za još jedan uspjeh ‘bijelih’: Rijeka je na Rujevici srušila Osijek

Do ranog vodstva Rijeka je stigla već u 11. minuti, praktički iz prve prave prilike. Raspopović je ubacio, Andrijašević skrenuo, a Gorgon pospremio loptu glavom u mrežu.

Ušla je! Trenutak u kojem je Rijeka povela…

Rijeka – Derbi 23. kola Prve HNL danas je na Rujevici spojio trećeplasiranu i četvrtoplasiranu ekipu najvišeg ranga domaćeg nogometa. Više razloga za zadovoljstvo po završetku imali su domaći igrači.

Do ranog vodstva Rijeka je stigla već u 11. minuti, praktički iz prve prave prilike. Raspopović je ubacio, Andrijašević skrenuo, a Gorgon pospremio loptu glavom u mrežu.

Gorgon slavi pogodak!

Tako brza promjena rezultata natjerala je goste na agresivniji pristup, što je značajno doprinjelo dinamici utakmice, ali i otvorilo prostor za pokušaje udaraca na gol s obje strane. Osijek je pokušao presingom doći do izjednačenja, no u 18. minuti odlično je reagirao Velkovski i „očistio“ šansu pred riječkim golom, a tri minute kasnije Ndockyt nakon lijepe akcije Osječana nije uspio uputiti udarac koji bi predstavio prijetnju za domaća vrata.

Armada je dala svj stav o VAR-u i poništenom pogotku Čolaka u prošlom kolu.

S druge strane pokušao je Halilović s 18 metara u 24. minuti, ali udarac je otišao daleko preko gola, dok je 2 minute kasnije Smolčić lijepo donio optu za Andrijaševića koji si je otvorio prostor na 18 metara, ali udarac je išao ravno u ruke vratara Ivušića.

U 36. minuti riječki vrata Pandur već je bio „matiran“, no Osijek ipak nije došao do izjednačenja. Naime, Pandur nije dobro procijenio jednu dugu loptu, Ndocyt je bio brži i prebacio vratara Rijeke, ali Smolčić je bio na mjestu i spriječio da lopta ode u gol.

Slična priča s druge strane u 43. minuti: Lepinjica je sjajno izbacio Raspopovića koji je gurnuo u sredinu kaznenog prostora, ali Škorić je bio ispred Gorgona i spasio siguran gol.

Drugo poluvrijeme donijelo je puno manje „akcije“ pred vratarima. U 48. minuti umjesto ubačaja, Štefulj se odlučio za udarac. Lijepo je prošao po lijevoj strani i snažno pucao, no Ivušić je bio siguran.

Nakon toga, nastavio se relativno „jalovi“ period igre u kojem je Osijek napadao, no domaći igrači uspjevali su zatvarati sve prilaze golu i prije nego što bi se gostujući presing mogao izroditi u kakvu šansu…

Opcije su se Osječanima dodatno smanjile u 89. minuti, kada je isključenje zaradio Mile Škorić i tako ostavio svoju ekipu u “nemogućoj misiji” da s desetoricom stigne do boda.

Rijeka Je Odnijela Pobjedu U Derbiju Kola: Gorgon Je Ranim Pogotkom Srušio Osijek

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

 

error: Content is protected !!