Raspisan Javni natječaj za predlaganje projekata javnih potreba u sportu za 2021. godinu u Općini Viškovo

Ukupno planirana vrijednost natječaja iznosi 900.000,00 kuna. Rok za podnošenje prijedloga projekata i programa završava 29. siječnja 2021. godine

Viškovo – Zajednica sportskih udruga Općine Viškovo raspisala je Javni natječaj za predlaganje programa/projekata javnih potreba u sportu za 2021. godinu kroz koji poziva fizičke i pravne osobe (udruge, klubove, organizacije) koje su programski usmjerene na rad u području sporta da se prijave na natječaj na koji se mogu prijaviti projekti/programi poput škola sportova za djecu i mladež te sudjelovanje na natjecanjima i turnirima. Ukupno planirana vrijednost natječaja iznosi 900.000,00 kuna. Rok za podnošenje prijedloga projekata i programa završava 29. siječnja 2021. godine. Sve informacije oko prijave dostupne su na općinskim web stranicama.

Zajednica sportskih udruga Općine Viškovo je osnovana prije nešto više od 3 godine s ciljem unaprijeđenja sporta, sportske kulture, uvjeta za sportaše i sportske klubove te rada na razvoju i afirmaciji sporta.

– Stvari koje su se događale u ovoj godini nitko nije mogao predvidjeti ni planirati. Klubovi i udruge su se na proljeće našli u nezavidnoj situaciji jer su igrališta i dvorane bili zatvoreni odlukom nacionalnog Stožera civilne zaštite te nam je tako silom prilika onemogućen rad. Drago mi je da smo u toj nimalo ugodnoj situaciji kao partnera s druge strane imali Općinu Viškovo s kojom smo dogovorili financiranje hladnog pogona što je klubovima i udrugama barem omogućilo preživljavanje te su tako stvoreni uvjeti da se aktivnosti Zajednice nastave nesmetano odvijati po ukidanju brojnih ograničenja. Ujedno im se zahvaljujem što nas prate i podržavaju u realizaciji naših ideja. S obzirom na nepredviđene okolnosti, dio sredstava kojima raspolaže Zajednica je prenamijenjen pa je tako u nabavku sportske opreme i rekvizita uloženo 60 tisuća kuna. Osim toga, Zajednica je financirala oko 500 pregleda za sportašice i sportaše, ističe predsjednik Zajednice sportskih udruga Općine Viškovo Kristijan Frlan.

Ni ove godine nisu izostali dobri rezultati koje su ostvarili viškovski sportaši i sportašice. Pravo na 1.500,00 kuna od Zajednice sportskih udruga za izborene nastupe na državnim i europskim prvenstvima ostvarili su: Petar Morić i Roko Benić iz Kick-boxing kluba Sveti Matej Viškovo, Ivan Šokić iz Boćarskog kluba Halubjan, Gabrijel Mažuran iz Šahovskog kluba Viškovo, Laura Lisac i Lea Vukoja iz Karate kluba Sokol, Tea Sgardelli Ljatifi i Ema Sgardelli iz Karate kluba Champion i Matej Stilin iz Veslačkog kluba Jadran.

Korisnike sportske dvorane Osnovne škole Sveti Matej, djecu osnovnoškolske dobi, ali i sportaše čiji su klubovi učlanjeni u Zajednicu sportskih udruga, uskoro će dočekati ušminkana i uređena dvorana. Naime, Općina Viškovo upravo ulaže oko 175 tisuća kuna u sanaciju krova, bojanje dvorane, nabavu i postavljanje novih koševa za košarku, nogometnih golova, strunjača te ostalih rekvizita. U sklopu iste investicije, uredit će se te osvježiti i svlačionice.

-U ovu investiciji smo krenuli jer želimo da djeca koja pohađaju našu Osnovnu školu imaju što bolje uvjete za izvođenje nastave tjelesne i zdravstvene kulture. Osim toga, sportsku dvoranu koriste i udruge i klubovi članice naše Zajednice sportskih udruga pa ćemo ovim ulaganjem i njima osigurati bolje uvjete za treniranje za koje se nadam da će što prije krenuti s normalnim ritmom, istaknula je općinska načelnica Sanja Udović.