Raspisan je likovno literarni natječaj „Dobro došli u Opatiju“ – dječji putokazi

…ilustracija…

Natječaj traje od 15.ožujka do 10. lipnja 2018. godine, a na njega se mogu prijaviti djeca dječjih vrtića, osnovnih škola u Opatiji, Lovranu i Mošćeničkoj Dragi te Dječjeg doma „Ivana Brlić Mažuranić“ Lovran.

Opatija – Društvo „Naša djeca“ Opatija i Dječje gradsko vijeće Grada Opatije raspisali su natječaj kreativnih radova namijenjen djevojčicama i dječacima u dobi od 5 do 15 godina s područja grada Opatije i susjednih općina Lovrana i Mošćeničke Drage.

Natječaj se provodi u okviru projekta „Dobro došli u Opatiju“ uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade i otvoren je do 10. lipnja 2018. godine.

– Natječaj „Dobro došli u Opatiju“ – dječji putokazi dio je projekta „Dobro došli u Opatiju“ kojim se promovira aktivno sudjelovanje djece, osnaživanje djece za aktivno građanstvo u svojoj lokalnoj zajednici te edukacija djece za očuvanje povijesnog, kulturnog i turističkog identiteta svoga grada. Sva zainteresirana djeca mogu prijaviti svoje crteže, fotografije, poruke i literarne radove kojima govore o povijesti, kulturi i običajima našeg grada. Radovi koji na najzanimljiviji način progovore o zadanoj temi bit će objavljeni u brošuri „Dobro došli u Opatiju“ – dječji putokazi, poručili su iz DND Opatija.

Posebnost ovog Natječaja ogleda se u tome što su uvjete Natječaja osmislili vijećnici XI saziva Dječjeg gradskog vijeća Opatija, zatim komisiju za odabir radova čini pet vijećnika XI saziva DGV-a Opatija i tri odrasle osobe te će rezultat Natječaja biti uvršten u brošuru „Dobro došli u Opatiju“. Također, tekstovi djece bit će prevedeni s hrvatskog na talijanski, njemački i engleski jezik te će ova brošura biti prva brošura prevedena na strane jezike čiji su auto djeca.

Pravila natječaja i prijavnice za sudjelovanje mogu se preuzeti na web stranici Društva „Naša djeca“ Opatija.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!