Raspisan natječaj za edukaciju nezaposlenih mladih osoba @ Opatija

nezaposlenosti_sm…mogu se prijaviti sve nezaposlene osobe s prebivalištem u Opatiji, do 29 godina starosti…
…natječaj je raspisan 18. siječnja, a traje 15 dana od objave…

Opatija – Popularni programi dodatne edukacije i ove će godine ponovo biti u akciji – Grad Opatija raspisao je javni poziv za mlade nezaposlene osobe do 29 godina, s prebivalištem na opatijskom području, da podnesu zahtjev za dobivanje potpora za stručno usavršavanje, odnosno programe edukacije.
Ove potpore se odobravaju u sklopu Gradskog programa poticanja zapošljavanja mladih Grada Opatije, u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje, Ispostava Opatija, već 6 godinu za redom. Do sada je oko 60 mladih osoba uspješno završilo razne edukacije, koje su im omogućile veću konkurentnost na tržištu rada.
U “ponudi” su programi iz područja informatike (verificirani programi koji se upisuju u radnu knjižicu – ECDL, računalni operator, web dizajner i slično), njemačkog jezika turističko-ugostiteljske struke (u trajanju od min.100 sati), francuskog jezika i/ili nekog drugog stranog jezika za kojim postoji potreba (u trajanju od minimalno 100 sati) te ostalih programa za kojima se ukazala potreba na tržištu rada (edukacije vezane uz uslužne djelatnosti u turizmu te specijalizirani programi za licenciranje pojedinih zanimanja).
Pravo na potporu za jedan od oblika stručnog usavršavanja stječu osobe ukoliko su završile minimalno trogodišnje srednjoškolsko školovanje, nalaze se u evidenciji nezaposlenih osoba Zavoda, državljani su Republike Hrvatske, imaju prebivalište na području Grada Opatije, i imaju preporuku Zavoda.
Zahtjev se podnosi isključivo na temelju preporuke Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Ispostava Opatija na obrascu koji se može podići u pisarnici Grada Opatije ili preuzeti s web stranice Grada Opatije (www.opatija.hr ), a uz njega treba priložiti presliku domovnice, potvrdu o prebivalištu, presliku svjedodžbe i/ili presliku radneknjižice i životopis (EUPASS) uvjerenje i preporuku Zavoda o evidenciji nezaposlenih osoba.
Ivan Mellor / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net