Raspisan poziv za poljoprivredne poticaje @ Matulji

brgujski_kapuz

Obrazac Zahtjeva za ostvarivanje prava na poticaj poljoprivredne proizvodnje na području Općine Matulji, kao i Javni poziv i Pravilnik o ostvarivanju poticaja za poljoprivrednu proizvodnju mogu se podignuti u Općini Matulji svaki radni dan ili preuzeti na internetskim stranicama Općine Matulji

Matulji – Općina Matulji je i u 2013. godini raspisala Javni poziv za zaprimanje zahtjeva za ostvarivanje prava na poticaj poljoprivrednoj proizvodnji na području Općine Matulji. Natječaj traje do kraja svibnja, a na raspolaganju je 220.000 kuna poticajnih sredstava osiguranih u proračunu.

Pravo na ostvarivanje poticaja imaju sve fizičke i pravne osobe čije se prebivalište ili sjedište nalazi na području Općine Matulji te se bave vinogradarstvom, povrćarstvom, cvjećarstvom, uzgojem ljekovitog i začinskog bilja, pužarstvom, pčelarstvom, voćarstvom i to uzgojem jabuka, krušaka, šljiva, bresaka, trešanja, lješnjaka, oraha, bobičastog i jagodastog voća te stočarstvom i to govedarstvom, ovčarstvom, kozarstvom i konjogojstvom te zadovoljavaju kriterije minimalne količine odnosno površine za ostvarivanje poticaja.

– Poseban naglasak pri poticanju poljoprivredne proizvodnje daje se za proizvodnju i očuvanje autohtonih sorti ”Brgujski kapuz” i vinove loze ”Jarbola” pri čemu se ostvareni bodovi tj. iznos potpore udvostručuje. Potiče se i ekološka proizvodnja te se svim fizičkim i pravnim osobama upisanim u Upisnik ekoloških proizvođača ostvareni bodovi uvećavaju za 50 posto. Pravo na dodatno sufinanciranje u iznosu od 20 posto ostvaruju fizičke osobe upisane u upisnik poljoprivrednih proizvođača (OPG) te u iznosu od 10 posto fizičke i pravne osobe uključene u zadružno djelovanje. Kao i prethodnih godina očekuje se veliki interes prijavitelja te nastavak višegodišnjeg pozitivnog trenda povećanja broja korisnika ovog programa poticaja poljoprivrednoj proizvodnji na području Općine Matulji, kazala je je Astra Gašparini, viša savjetnica za gospodarstvo i potporu razvojnim projektima Općine Matulji.

Obrazac Zahtjeva za ostvarivanje prava na poticaj poljoprivredne proizvodnje na području Općine Matulji, kao i Javni poziv i Pravilnik o ostvarivanju poticaja za poljoprivrednu proizvodnju mogu se podignuti u Općini Matulji svaki radni dan ili preuzeti na internetskim stranicama Općine Matulji .

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!