Raspjevana karavana jubilarnog MIK-a kreće iz Malog Lošinja

Arhiva

Arhiva

U gradovima domaćinima (Mali Lošinj, Malinska, Pula, Opatija, Novalja, Umag, Kastav, Rijeka) publika će u revijalnom dijelu imati priliku pogledati i dio retrospektive čije će kompletno izdanje zaživjeti u Rijeci, 26.lipnja.

Rijeka – Danas je u Salonu Grada Rijeke održana prva press konferencija kojom je najavljeno slavljeničko, 50. izdanje Festivala MIK. I ne samo izdanje festivala, već i brojne novosti vezane uz ovaj jedinstveni festival na ovim prostorima.

Domaćin press konferencije bio je riječki gradonačelnik mr.sc. Vojko Obersnel koji je pred predstavnicima medija izrazio dobrodošlicu festivalu te izrazio zadovoljstvo što će MIK po 32. put gostovati u Rijeci, ali i po 17. put biti domaćin završne večeri. Ove godine će to imati i posebnu draž jer će Rijeka biti i domaćin središnje proslave pedesetog rođendana MIK-a koji je rođen upravo u Rijeci, a to će se dogoditi večer prije same završne večeri ovogodišnjeg izdanja festivala u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci posebnom retrospektivom i svečanom akademijom.

mik_logo-sm

Direktor festivala Andrej Baša predstavio je gradove domaćine festivalskih večeri, kao i brojne novosti koje donosi MIK 2014. Tako će jedini putujući festival u nas svoje glazbene večeri doživjeti prema slijedećem rasporedu Mali Lošinj (17.6.), Malinska (19.6.), Pula (20.6.), Opatija (21.6.), Novalja (22.6.), Umag (24.6.), Kastav (25.6.), Rijeka – retrospektiva (26.6.) te završna večer iz Rijeke uz izravan prijenos HTV2 i HR (27.6.).

U gradovima domaćinima publika će u revijalnom dijelu imati priliku pogledati i dio retrospektive čije će kompletno izdanje zaživjeti u Rijeci 26.lipnja.

Direktor festivala je predstavio Vjeku Alilovića kao PR-a festivala te izvršnog producenta te ujedno i izvjestio kako je na natječaj za skladbe ovogodišnjeg festivala pristigao veliki broj radova od kojih je komisija odabrala 28 skladbi u širi izbor. Od tog broja će se odabrati skladbe koje će biti izvedene na festivalu, a prema riječima g. Baše i ove će godine MIK zasigurno iznjedriti brojne hitove.

Kao još jednu novost vezanu uz MIK i njegovu obljetnicu, gđa. Kristina Riman je kao voditeljica projekta izrade eMonografije MIK-a najavila ovu jedinstvenu monografiju koja je u fazi pripreme i koja će biti uskoro predstavljena javnosti, te će dati veliki doprinos ne samo festivalu, već i očuvanju glazbenog i govornog izričaja ovog podneblja.

Alen Polić

Alen Polić

Mile Kušić, predstavnik “Prospekta”, nove i službene marketinške agencije festivala, najavio je brojne novosti, zahvalio dosadašnjim pokroviteljima, te pozvao potencijalne pokrovitelje da se uključe u festival ove slavljeničke godine.

Kao predstavnik glazbenika medijima se obratio g. Francesco Squarcia, autor i izvođač najnagrađenije skladbe MIK-a 2013, te u kratkom izlaganju naglasio važnost ovog festivala u poticanju multikulturalnosti i stvaralaštva ovog podneblja. Zahvalio se i organizatoru festivala na dosadašnjoj odličnoj produkciji i davanju prilike predstavljanja izvođačima i autorima.

Na samom kraju press konferencije, Vjeko Alilović je najavio brojne aktivnosti koje će pratiti i najavljivati sam festival, a koje će uskoro biti objavljene te je najavio i podizanje produkcijske realizacije festivala na još veći nivo. Isto tako, mediji će moći direktno komunicirati sa festivalom putem posebne mail adrese: press.mik@gmail.com, te će tako svi podaci biti medijima još dostupniji.

Prva press konferencija je doista predstavila MIK 2014. upravo onako kako se i očekuje – u slavljeničkom ruhu, s brojnim novostima koje pokazuju da je MIK doista poseban festival koji po mnogo čemu može biti smjer kojim bi glazbeni festivali trebali ići.

I. Mellor / PodUčkun.net