Raspjevani Advent u Opatiji: Izvrsni glazbenici obilježili drugi vikend Naljepšeg Adventa uz more

Glazba se proteklog vikenda čula na svakom koraku – pjevalo se uz Nenu Belana i Fiumense u Gervaisu, grupu Mayales na tržnici, Miju Negovetić u predstavi „Magic Musical“, ali i uz odlične bendove pred Šporerom, uz klizalište na Ljetnoj pozornici, kao i nizu hotelskih i ugostiteljskih objekata – od hotela Continental, Milenij i Ambasador do kupališta Angiolina.

Opatija – Legenda domaće glazbene scene Neno Belan i bend Fiumens, vrhunski zagrebački pop sastav Mayales čiji album „Simbol za Sunce“ kritika drži jednim od najboljih ovogodišnjih ostvarenja domaće glazbe te mlada pjevačica Mia Negovetić čiji se glas čuo diljem svijeta zahvaljujući zapaženim američkim nastupima bili su glavne zvijezde drugog vikenda Adventa u Opatiji koji je donio brojne zanimljive programe za djecu i odrasle.

Mayales

Mia Negovetić prvi se puta predstavila kao kazališna glumica u mjuziklu „Magic Musical s Mijom Negovetić“ koji je nakon rasprodane premijere u petak, dobio još jedan termin u centru Gervais u nedjelju. Dvojezični mjuzikl za cijelu obitelj u režiji Davida Petrovića donosi originalne pjesme Olje Dešića koje brzo „ulaze u uho“, a jednosatna predstava uspjela je spojiti humor i zabavnu priču što je razveselila „velike i male“ gledatelje što su ispunili dvoranu Gervaisa. Između dva Mijina nastupa, Gervais su „zauzeli“ Neno Belan i Fiumens, koji su toplim melodijama velikih hitova vratili „dašak ljeta“ u hladne zimske noći.

Advent na mrkatu radio je u subotu „dvostruku smjenu“. Nakon promocije knjige „Primorski pijat“ Kristijana Kozmića uz gastrodegustaciju u jutarnjim satima, koja je privukla ljubitelje autohtone domaće kuhinje s „autorskim“ potpisom, u večernjim satima ugodan i sanjiv pop ugođaj pred gradsku tržnicu donijela je zagrebačka grupa „Mayales“, predstavivši retro-ugođaj s ljetos objavljenog albuma „Simbol za Sunce“ koji je dobio izvrsne ocjene kritičara i naklonost publike.

Uz „mrkat“ i centar Gervais, ali i prostore hotela Milenij, Ambasador i Continental, kao i kupališta Angiolina gdje su održani zanimljivi koncerti i programi za djecu, zabave ovog vikenda nije nedostajalo niti na Ljetnoj pozornici gdje su uz klizalište nastupili DJ Kristijan, Trio Asi te Jena the Man, ali niti na centralnoj lokaciji ovogodišnjeg Adventa, Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer i parku koji ga okružuje.

Publiku je kod Šporera privukao ne samo zanimljiv program koji je donio nastupe grupa „Coffe Shop Acoustic“, „Jabe Acoustic“, klapa Mirakul i „Tri kralja“, te animaciju i predstave za djecu u Kućici orašara i vilenjaka, već i raskošno uređenje kojim ove godine dominira sveprisutna figura Orašara. Romantična i svečana blagdanska atmosfera okićene Opatije svoj vrhunac dobiva svakog petka i subote uz izložbu svjetlosnih instalacija Visualia Christmas Park koja u „novom svjetlu“ predstavlja poznate opatijske atrakcije poput Djevojke s galebom ili fontane s kipom Helija i Selene u parku sv. Jakova. U bogatoj ugostiteljskoj ponudi svakodnevno se mogu pojesti ukusne marende (lignje na opatijski, grobnička debrecinka i ostalo) kao i popiti vrhunska pića, a za desert su uz kroštule na meniju i belgijski vafli.

MIa Negovietć

Program se na ovoj lokaciji nastavlja i tijekom tjedna – prostor okružen prigodnim drvenim kućicama s blagdanskom gastronomskom ponudom u poslijepodnevnim će satima biti najprivlačniji djeci, zahvaljujući kreativnim radioncama u Kućici orašara i vilenjaka svakog radnog dana od 16 do 19 sati, na kojima će u utorak sudjelovati i opatijski umjetnici, dok će u večernjim glazbenim programima – svakog dana od 19 do 22 sata – uživati i stariji posjetitelji Adventa. Pred Šporerom će atmosferu u ponedjeljak podizati DJ Super Sayan, u utorak DJ Da Mir To, dok će u srijedu na putovanje poviješću rock’n’roll glazbe publiku povesti Memphis Duo i njihov „Elvis Presley Show“. Četvrtak će u jutarnjim satima fokus programa vratiti na gradsku tržnicu gdje će se od 10 do 12 sati održati interaktivna izložba „Food Cloud“ u organizaciji udruge Žmergo, da bi večer pripala zanimljivom glazbenom projektu Dražena Franolića, majstora arapske lutnje, kojem će se od 19 do 21 sat ispred Šporera pridružiti gitarist Zoran Majstorović.

Petak će djeci biti omiljeni dan, jer će im pružiti pregršt prilike za druženje s „najdražim bradonjom“. Naime, tog dana počinje Božićna bajka u Parku prirode Učka u sklopu koje će se od 16 do 19 sati s mališanima u svojoj „zimskoj rezidenciji“ na Poklonu družiti Djed Božićnjak, darivati ih slatkišima te poslušati njihove božićne želje. Dodatnu „dozu“ Djeda Mraza od 17 sati u Domu Liburnija na Voloskom, uz slobodan ulaz, pružit će predstava za djecu „Dan u laboratoriju Djeda Božićnjaka“ namijenjena djeci predškolske i osnovnoškolske dobi. Na njoj će Djed Božićnjak uz pomoć znanosti i svog pomoćnika ispuniti sve želje i djecu podučiti pravim vrijednostima, a mališani će imati priliku otkriti kako izgleda dan Djeda Božićnjaka kroz interaktivni show u kojemu će i sami sudjelovati. Tijekom showa Djed Božićnjak i njegov pomoćnik izvest će preko 10 pokusa koji će djecu, a i roditelje ostaviti bez teksta.

Uz višestruko ukazanje Djeda Mraza, te promišljanje o kvalitetnim izborima namirnica uz projekt „Jedi lokalno, misli globalno“ Udruge Žmergo u 17 sati u Caffe baru Eugenian, petak će biti i dan za sudjelovanje u izvrsnim glazbenim nastupima – od 18 sati u restoranu Antica Osteria da Ugo nastupit će „Passion Play“, od 19 sati ispred Šporera svirat će „The Janitors“, a pravu blagdansku notu za kraj dat će božićni koncert „Božić je ljubav“ na kojem će od 20 sati u Gervaisu nastupiti Antonio Krištofić i Matea Dujmović.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!