Rasplet frakcijskih borbi: Jadran Rubeša ponovo na čelu opatijskog IDS-a @ Opatija

ids skupstina jadran rubesa 2017 (1)

Novoizabrano predsjedništvo činit će Jelena Živanović, Isidora Rajković, Andrej Poščić, Neven Varljen, Zdenko Kirša, Dražen Turina, Kristijan Komel, Vlado Vošlajer i Jadran Rubeša.

Opatija – Na izvanrednoj izbornoj skupštini opatijske podružnice Istarskog demokratskog sabora, održanoj sinoć u villi Antonio, za predsjednika je izabran Jadran Rubeša. Uvjerljiva većina, čak 28 članova potvrdilo je imenovanje Rubeše na čelnu poziciju, uz pet glasova protiv i jednog suzdržanog.
Novoizabrano predsjedništvo činit će Jelena Živanović, Isidora Rajković, Andrej Poščić, Neven Varljen, Zdenko Kirša, Dražen Turina, Kristijan Komel, Vlado Vošlajer i Jadran Rubeša.

Predsjednik IDS-a Opatije Jadran Rubeša tom je prigodom kazao:

Jadran Rubeša

Jadran Rubeša

– IDS je stranka vođena jasnom vizijom, čvrstom i dokazano kvalitetnom programskom platformom. Poznati smo po tome da težimo uvijek izvrsnosti, a naš mentalitet nam nalaže da konstantno ubrzavamo tempo, odnosno da pokušavamo nadmašiti svoje mogućnosti, istaknuo je Rubeša dodavši da se “iz tog razloga ne bojimo promjena, već naprotiv, smatramo da svaka odgovorna politička organizacija treba biti spremna na promjene i prilagodbe kako bi uvijek bila na korist zajednici”.

– Cilj nam je predstaviti program IDS-a Opatije za nadolazeće lokalne izbore te kao poželjan partner obaviti razgovore s kompatibilnim partnerima, istaknuo je Rubeša.

S obzirom na IDS-ovu stabilnu podršku građana na području Opatije, ali i veliki potencijal za rast, Jadran Rubeša osvrnuo se na zainteresiranost relevantnih političkih stranaka za suradnju s IDS-om kazavši da “vjerujemo da u ovom trenutku niti jedna politička opcija ne može računati na većinu bez naše podrške, no želimo biti jasni”:

– IDS neće koalirati sa desno orijentiranim strankama. Za jedinice lokalne i regionalne samouprave na području Primorsko-goranske županije dogovoren je zajednički izlazak regionalnog bloka, dok pregovori s nama vrijednosno prihvatljivim strankama tek slijede. Novi opatijski IDS donijet će najbolju odluku u interesu Opatije i njenih građana, istaknuo je Rubeša te zaključio:

– IDS podršku građana gradi konkretnom politikom i realizacijom svog programa. Zato ćemo u narednim mjesecima kvalitetno predstaviti naše planove i program za Opatiju te sukladno tome ostvariti dobar rezultat. Naš uspjeh sigurno nećemo mjeriti po foteljama, već po mogućnosti da realiziramo ono što smo dogovorili sa građanima. I to je naša pozicija od koje nećemo odstupiti.

Izborna skupština zapravo je predstavljala konačni rasplet višemjesečnih frakcijskih borbi unutar opatijskog IDS-a, koja je rezultirala i raspuštanjem ogranka te suspenzijom dijela članstva.

ids skupstina jadran rubesa 2017 (2)

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!