Raspuštene lokalne organizacije HDZ-a @ Matulji, Kastav

hdz_pgz_2015

Razlog raspuštanja, navodi se u priopćenju koje je odaslano iz stranke, jest potreba za jačanjem organizacija te priprema za parlamentarne izbore.

Matulji/Kastav – Članovi HDZ-a u Matuljima i Kastvu ostali su početkom ovog tjedna bez svoje matične organizacije. Naime, odlukom primorsko-goranskog Županijskog odbora HDZ-a odlučeno je da se raspuste Gradski odbor Kastva i Općinski odbor Matulja. Izabrana su nova povjerenstva i njihovi predsjednici koji će voditi organizacije do novih izbornih skupština. Predsjednik povjerenstva HDZ-a za Kastav je Zorko Badanjak, a za Matulje Vedran Grgurić.

Razlog raspuštanja, navodi se u priopćenju koje je odaslano iz stranke, jest potreba za jačanjem organizacija te priprema za parlamentarne izbore. Međutim, takvo obrazloženje – barem u dijelu koji se odnosi na Matulje – poprilično je manjkav.

Naime, aktualno vodstvo općinske organizacije ostvarilo je najbolji izborni rezultat HDZ-a dosad, a tijekom mandata dodatno su ga pojačali novom stranačkom ”akvizicijom”, odnosno prelaskom Roberta Matulje u njihove redove. Tako da je trenutačno HDZ po broju vijećnika, s ukupno četiri od 17 članova Vijeća, najjača matuljska stranka, dvostruko ”jača” od SDP-a koji sa svoja dva vijećnika i širokom koalicijom drži vlast u općini.

Ipak, već dugo vrijeme unutar same stranke mogu se čuti glasovi nezadovoljstva načinom na koji je dosadašnji predsjednik Ivica Poljak vodio organizaciju, a prije svega zamjerke kolega odnose se na autokratsko ponašanje, ali i neobične poteze poput neformalne koalicije sa SDP-om na samom početku mandata.

Novi ”šef” matuljskog HDZ-a Grgurić dosad je bio relativno nepoznat u sferi javne politike, a spada među mlađu generaciju političkih snaga. Za članove imenovani su Alan Ujčić, Alfredo Rabak, Dario Komarac, Ingrid Mrđen, Lucijana Dragojlović Matulja, Ivana Bratović, Robert Matulja, Vicent Franković, Zvonimir Jelušić, Oliver Afrić, Igor Ivančević, Dunja Šimić i Miljenko Depolo.

Za predsjednika Povjerenstva Gradske organizacije HDZ-a Kastav imenovan je Zorko Badanjak, a za članove Igor Lukež, Josip Jurković, Davorin Šimunović, Miran Pendić, Željka Vrlić, Hrvoje Perić, Gabrijela Perić, Darko Troskot i Marin Šarlija.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!