Razgovor: David Danijel – Prošlogodišnji singl ”Ne dam“ otvorio mi je vrata prema široj javnosti, a nadam se da će tako biti i s pjesmom ”Ja te sanjam“

David Danijel

David Danijel

Moje prve glazbene uratke čula moja prof. Lidija Boras koja me poticala na to da snimim tu pjesmu i krenem se baviti glazbom. Mnogo se toga dogodilo tijekom tih godina, prvu studijsku snimku za pjesmu ”Ja te sanjam“ napravio sam prije 3 godine, ali je sada tek došlo vrijeme za premijeru. Žao mi je da moja profesorica više nije sa nama da čuje kako zvuči finalna verzija, no vjerujem da bi bila ponosna na mene kao što je to uvijek bila.

Ičići – Opatijski pjevač David Danijel predstavlja svoj drugi singl pod naslovom „Ja te sanjam“. Nakon prošlogodišnjega singla „Ne dam“, snažne emotivne pop balade s kojom se predstavio široj javnosti, pjesma „Ja te sanjam“ donosi vedri pop rock ritam u kojoj je dosljedan interpretaciji obojenoj emotivnošću.

Pjesma „Ja te sanjam“ vaš je drugi singl u izdanju diskografske kuće Croatia Records. Što nam možeš reći o tom iskustvu?
Diskografska je kuća Croatia Records za mene povijesna institucija. Za nju, tj. tadašnji Jugoton, snimali si mnogi moji uzori, kolege i prijatelji, tako da ja na sve to gledam s jednoga drugačijeg aspekta. Prošlogodišnji singl „Ne dam“ otvorio mi je vrata prema široj javnosti, a po izvedbama na radijskim stanicama vidio sam kako je moj rad dopro do puno širih područja od Istre i Kvarnera gdje sam postao prepoznatljiv kod publike. Veseli me to što i dan danas, nakon skoro godinu dana, pojedine radijske postaje zavrte tu pjesmu, te se nadam da će tako biti i s pjesmom „Ja te sanjam“ kojoj se posebno radujem.

Je li to zbog toga što ste kompletan autor glazbe i teksta?
Tako je, iako sam se već se ranije iskušao kao autor svojih pjesama, od kojih je pjesma „Sve bih dao“ za koju potpisujem glazbu osvojila nagrade stručnog žirija na “Internacionalnom festivalu glazbe i poezije” i “Darfestu 2015.”, u ovoj se pjesmi po prvi puta predstavljam kao autor i glazbe i teksta. Htio bih spomenuti kako sam ovu pjesmu napisao u vrijeme dok se nisam bavio pjevanjem niti pomišljao na to, a te je moje prve uratke čula moja prof. glazbene kulture Lidija Boras koja me poticala na to da snimim tu pjesmu i krenem se baviti glazbom. Mnogo se toga dogodilo tijekom tih godina, prvu studijsku snimku za pjesmu „Ja te sanjam“ napravio sam prije 3 godine, ali je sada tek došlo vrijeme za premijeru. Žao mi je da moja profesorica više nije sa nama da čuje kako zvuči finalna verzija, no vjerujem da bi bila ponosna na mene kao što je to uvijek bila.

Na CMC-u je predstavljen i video spot za pjesmu. Kako je proteklo snimanje?
Spot je sniman na nekoliko lokacija na otoku Krku, a posebno su dojmljivi oni kadrovi snimani u ruševinama hotela Palace Haludovo. Sjećam se da me to zdanje oduševilo još prije nekoliko godina kada sam prvi puta znatiželjno prošetao tim ruševinama zanemarene prošlosti. Kasnije sam na lokaciju doveo svoju scenaristicu Marijanu Trinajstić s kojom sam razmatrao svoje ideje i zamisli, a ona je to sve posložila i postavila u priču. Spot je snimio i montirao Marin Tuhtan, a njih dvoje su moji stalni suradnici i moja provjerena ekipa.

Osim nove pjesme, što je inače aktualno u vašem radu?
Moj je rad, kao što mnogi znaju, vezan uz talijansku canzonu. Nakon dva samostalna koncerta „Chiamami ancora amore“ u Opatiji i Puli, ovogodišnji pod nazivom „E penso a te“ održan 5. ožujka u Rijeci razlikuje se od prethodnih po tome što je riječ o multimedijalnom spektaklu po uzoru na talijanske kantautore. Cijeli sam program izveo uz vlastitu klavirsku pratnju popraćenu povratkom u prošlost kroz fotografije, stare gramofone, ploče, crtice i zanimljivosti o izvornim pjevačima i pjesmama te njihovim poveznicama s hrvatskom zabavnom glazbom. Još sam i dan danas pod dojmom toga koncerta, fenomenalne publike, odličnih kritika medija, ali i kolega kao što su Betty Jurković, Ira Kraljić, Neda Devčić, Ljubo Kuntarić i Duško Paro koji su me došli podržati. Najveći mi kompliment što je publika tražila nekoliko biseva i to nakon sat i pol programa izvedenog uz klavir i vokal, što je zaista posebno priznanje i divno iskustvo. Koncert je održan na ideju i inicijativu Melite Sciucca, a vjerujem da ćemo održati i reprize ovoga koncerta u zajednicama Talijana na našem i širem području.

Kada smo već kod talijanske glazbe, pjevate li ove godine u Šibeniku?
Da, to se, vjerujem ,dogodilo upravo zbog toga što se prepoznala moja ljubav prema talijanskoj glazbi, prošle sam godine nastupio na „Večeri internacionalne glazbe“ u sklopu tradicionalnoga Šibenskog festivala šansone na kojem ću nastupiti i ovoga ljeta s ovogodišnjim hitom Sanrema „Cieli immensi“ koji izvodi Patty Pravo koju sam imao i prilike nedavno upoznati na njezinome koncertu u Novoj Gorici.

Nikola Cvjetović / PodUčkn.net

error: Content is protected !!