Razgovor: Godina dana “FOO” fajtera

foo_smOpatija – Face of Opatija, popularna “Facebook” destinacija za sve one koji vole Opatiju i žele doznati novosti o tome gradu, družiti se ”virtualno” ili pogledati brojne slike i videouratke, 26. prosinca proslavila je svoj prvi rođendan! Povodom značajne obljetnice, razgovarali smo s tvorcima stranice – Marinom Aničićem, poznatim fotografom Novog lista te Davorom Vučetićem, glazbenikom i kulinarskim majstorom, koji su nam ukratko objasnili ideju iza “Face of Opatija”.

Koliko fanova trenutačno imate, može li se vaša stranica vidjeti i bez profila na Facebooku?
– Trenutno imamo 1600 fanova. Stranica se naravno može vidjeti i ako se nema Facebook profil, dovoljno je zaguglati Face of Opatija.

foo3Kako je, i kad, sve to krenulo?
– 26. prosinca prošle godine našli smo se u Veneciji, kod Davora i na njegovu ideju, kasno u noć, rodio se mali Face of Opatija. Ideja je bila , prije svega krajnje apolitična, a imali smo na umu sve Opatijce i ljude koji su na bilo koji način vezani za Opatiju, i evo kao što možete vidjeti, sve ih je više, i na naše veselje, šalju nam materijale iz cijelog svijeta.

Što se sve može naći na stranici?
– Na stranici možete naći fotografije, pjesme, filmove i linkove vezane, ne samo za Opatiju, nego za cijeli naš liburnijski kraj. Ukoliko su u našem kraju neka značajnija događanja, uglavnom kulturna, vezana za naš kraj, mi ih nastojimo najaviti.

Kako ste zadovoljni s prvom godinom postojanja?
– Mi smo prezadovoljni, nadamo se da je i naša publika. Trudimo se koliko možemo i rezultati su tu, na milost i nemilost posjetiteljima. Možda bi bili sretniji da se ljudi više nalaze na FOO i diskutiraju, ali smo primijetili da su posjetioci aktivni koliko i mi sami. Filmovi FOO su naš autorski proizvod. Plasiramo ih svako toliko , ako se nađem na nekoj manifestaciji ili, primjerice, snijeg koji je neki dan pao u Opatiji, u količinama u kojim ne pamtimo od 80-ih godina, mi snimimo materijale, složimo, po potrebi radimo glazbu i stavljamo “gore”. Imamo, sad već, bogatu arhivu foto albuma, koju smo sastavili sami, a fanovi su na tom polju zavidno aktivni. Stavljaju obiteljske, povijesne te fotografije koje su sami snimili i žele ih podijeliti sa ostalim fanovima. Neki su bili čak toliko aktivni da smo ih stavili za administratore.

Što planirate za iduću godinu?
– Naš princip je uglavnom da radimo sve što nas “fura”, kako u životu tako i na FOO, jer, htjeli, nehtjeli, i to je postao dio našeg života. Sretan Božić i Nova godina svima!

Davor Vučetić i Marin Aničić

Davor Vučetić i Marin Aničić

Davor Žic
Foto: Petar Kürschner

error: Content is protected !!