RAZGOVOR: Mario Ćiković – Sve što je ostvareno ne može nitko osporiti jer je vidljivo i trajno

Mario Ćiković

Razvoj Općine u protekla dva mandata nije bio „tapkanje u mjestu“ već snažan i dinamičan. Matulji su postali mjesto u koje se dolazi živjeti, broj stanovnika raste, posebno mladih obitelji i novorođene djece.

Matulji – Dan prije izborne šutnje i nekoliko dana prije ‘izbornog raspleta’ donosimo razgovor s kandidatom koalicije SDP-HSU odnosno osobom koja je bila na čelu općine od 2009. godine. U kratkom razgovoru s Mariom Ćikovićem porazgovarali smo o aktualnoj izbornoj utrci, a detalje provjerite u nastavku…

Kako ste zadovoljni rezultatima prvog izbornog kruga? Dobili ste više glasova od svih ostalih protukandidata zajedno, ali malo je nedostajalo za prolaz u prvom krugu?
Da, dobio sam 76 glasova više od svih protukandidata zajedno, što je veliki poticaj za drugi krug. Za prolaz je nedostajalo svega petnaestak glasova, što će birači sigurno nadoknaditi u drugom krugu, jer je postotak od 49,57 % u odnosu na postotke pojedinačnih kandidata od najviše 16,82 % dokaz da birači cijene osobu koja se dokazala radom i znanjem, iskustvom, dosljednošću i upornošću i da žele da tako nastavim i dalje.

Što očekujete u nedjelju nakon zatvaranja birališta, kakav rezultat priželjkujete?
Sigurno je da želim i svesrdno se nadam pobjedi, elan mog tima i zaposlenih djelatnika općine je i dalje prisutan, kao i želja da nastavimo sa zajedničkim radom na započetim projektima, a brojne smo već i ostvarili. Uvijek ću ponovno istaknuti gotovo trostruko povećanje imovine Općine, ostvarivanje vlasništva nad radnom zonom Miklavija, izgradnju zdravstvenog centra, sportske dvorane, Jankovićevog dolca, Muzeja u Lipi, izgradnju vodovodne, kanalizacijske i plinske mreže, proširenja groblja u Matuljima u Rukavcu i niz većih i manjih komunalnih radova…..

Vijeće je u Matuljima prilično „rascjepkano“ i velik broj stranaka ima po nekoliko mandata. Već jednom bili ste u situaciji da kao načelnik nemate „sigurnu“ većinu u Vijeću. Kako gledate na to iskustvo? Vjerujete li da ćete ipak ovog puta uspjeti okupiti dovoljno vijećnika za sigurnu većinu?
Vjerujem da će većina biti stabilna, da neće biti opstrukcije i podmetanja kao ranije jer se svi izabrani vijećnici kunu da vole svoj kraj i žele mu napredak i boljitak.

Mario Ćiković

Tijekom kampanje najavili ste brojne projekte koje planirate nastaviti i pokrenuti u idućem mandatu. Možete li nabrojiti samo nekoliko prioriteta kojima ćete se početi baviti odmah nakon izbora, ako Vas birači potvrde kao načelnika?
Svi su važni projekti već u realizaciji, to je nastavak rada na komunalnom opremanju radne zone Miklavija koja mora ostati u vlasništvu Općine i neće se poklanjati , razvoj cestovne infrastrukture – radovi na raskršću Miklavija i rotoru Kuk 2 započinju do kraja ovog mjeseca, nadogradnja osnovne škole u Matuljima za jednosmjenski rad za koju imamo građevinsku dozvolu ,nastavak radova na uređenju centra Matulja sa multimedijalnom dvoranom, izgradnja novog vrtića u Rukavcu te nastavak radova na projektu Doma za starije.

Osam godina ste načelnik Matulja, kako gledate na razvoj općine u tom periodu?
Razvoj Općine u protekla dva mandata nije bio „tapkanje u mjestu“ već snažan i dinamičan. Matulji su postali mjesto u koje se dolazi živjeti, broj stanovnika raste, posebno mladih obitelji i novorođene djece. Tome je svakako razlog snažan gospodarski razvoj, na prvom smo mjestu među općinama Hrvatske po broju poduzetnika prema podacima Fine, ostvarili smo porast društvenog standarda izgradnjom kapitalnih objekata u zdravstvu, sportu i kulturi, podržavanjem kulturnih i sportskih programa stanovništva, brigom za djecu i mlade kroz vrtiće, nadstandarde u osnovnim školama, stipendijama za mlade, socijalnim programima , preventivnim zdravstvenim programima. Općina ima visok stupanj razvijenosti što donekle otežava pristup državnim i EU fondovima, no znanjem i zalaganjem mog tima i stručnih djelatnika ostvarili smo niz poticaja i pomoći. Upravo smo jučer s Ministarstvom gospodarstva potpisali i ugovor o sufinanciranju obnove dječjeg vrtića i škole u Brgudu EU sredstvima.

Što Vas motivira za još jedan mandat? Koja je ostavština koju biste voljeli ostaviti Matuljima nakon završetka Vaše načelničke priče?
Motivacija za još jedan mandat… Svakako dovršenje započetog, želja da ispunim u najvećoj mjeri želje i potrebe naših vrijednih stanovnika, da ih vidim zadovoljne jer je to onda obostrano zadovoljstvo koje se odražava i na privatni život. Sve što je ostvareno ne može nitko osporiti jer je vidljivo i trajno. Bit će to ostavština generacije koja je stvarala i koju će mladi kojima smo okruženi nadograđivati. Vjerujem da smo do sada ispunili očekivanja većine i da ćemo tako i nastaviti i zato pozivamo sve birače da u nedjelju izađu na izbore i još jednom zaokruže broj 1.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!