Razgovor s Noelom Bilićem, talentiranim 16-godišnjakom koji je potpisao prvi profesionalni ugovor s Rijekom

– Ugovor je potvrda da sam na pravom putu i da dobro radim. Kada sam dobio poziv da treniram s prvom ekipom bio sam jako sretan, posebice što sam u to vrijeme još trenirao i igrao za kadete tako da je za mene bila velika čast dobiti takvu priliku, rekao je Bilić koji se dobro prilagodio novim zahtjevima.

Rijeka – Noel Bilić, šesnaestogodišnji junior Rijeke, potpisao je trogodišnji, profesionalni ugovor s Hrvatskim nogometnim klubom Rijeka. Noel je prema svemu prikazanom jedan od najvećih talenata u Hrvatskoj u svom godištu.

– Želja je što više napredovati, rekao je Noel Bilić nakon potpisa trogodišnjeg ugovora.

Osim ugovora, Noel je ove godine dobio priliku trenirati s prvom ekipom uoči početka sezone.

– Ugovor je potvrda da sam na pravom putu i da dobro radim. Kada sam dobio poziv da treniram s prvom ekipom bio sam jako sretan, posebice što sam u to vrijeme još trenirao i igrao za kadete tako da je za mene bila velika čast dobiti takvu priliku, rekao je Bilić koji se dobro prilagodio novim zahtjevima.

– Sve je dosta brže, teže i zahtjevnije. To je za mene bilo odlično iskustvo i mislim da sam dosta napredovao i prije svega dobio priliku vidjeti kako je raditi s prvom ekipom. Naravno, nadam se da ću u budućnosti ponovo biti dio prve ekipe, za to treniram i radim, ustvrdio je mladi nogometaš.

– Sjajno je bilo raditi trenerom Bišćanom, pohvalio me je za sve dobro što sam napravio, ali i naravno ispravio kada sam griješio. Suigrači su mi stalno davali podršku i savjete, ustvrdio je Noel koji je u Rijeku stigao iz Pule gdje je počeo svoj nogometni put s pet i pol godina.

– Počeo sam igrati nogomet u klubu Pula ICI, zatim sam prešao u Istru i tamo sam igrao do početka prošle sezone kada sam stigao u Rijeku. Mislim da je to bio odličan potez i poticaj za moju karijeru, rekao je mladi nogometaš koji je oduševio već u prvom nastupu.

Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora HNK Rijeka, izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je Noel dio Rijeke: “Noel je uoči ove sezone priključen treninzima prve ekipe. Pokazali smo da na njega računamo u budućnosti i puno očekujemo u narednim godinama. Mi smo tu da mu svi zajedno budemo podrška, da se razvije na pravi način, postane dio prve momčadi i ispuni potencijal kojega pokazuje u omladinskim uzrastima”

Naime, Noel je debitirao u kadetskoj Prvoj HNL, utakmici u kojoj je Rijeka svladala Slaven Belupo 6:0. Mladi nogometaš postigao je dva gola i nizom sjajnih poteza oduševio mnoge.

– Imao sam veliki motiv da se dokažem već u prvoj utakmici, poslužila me i sreća i tako je krenulo. Ove godine ću igrati u juniorskom uzrastu, vjerujem da možemo napraviti dobar rezultat i boriti se za vrh ljestvice jer imamo dobru ekipu, ustvrdio je Bilić koji igra na poziciju desnog krila, a na pitanje o nogometnom uzoru odmah je ispalio.

– Leo Messi. To je jednostavno tako, on mi je uzor otkad sam počeo, rekao je Noel koji se u Rijeci ujedno školuje za komercijalista.

– Uživam u Rijeci, ali nemam baš previše slobodnog vremena . Treninzi i školske obaveze mi uglavnom ispune dan. Za vrijeme ljetne pauze sam otišao u Pulu, malo na odmor i kupanje i onda povratak obavezama, zaključio je Noel Bilić.

error: Content is protected !!