Razgovor: Sandi Šneler – imamo visoka očekivanja u nastavku sezone

Liburnija.net: Sniježne pripreme nogometaša Muna

Smatram da ekipa Nogometnog kluba Mune ne mora brinut oko statusa u 1.ŽNL i da će već u ovoj premijernoj sezoni biti u sredini tablice, to bi svakako bio rezultat koji bi zadovoljio sve u klubu.

Mune – Tri su tjedna priprema iza nogometaša NK Muna, stoga smo početkom ovog tjedna, dok je snijeg nemilice padao na Munama po kojima su, pod svjetlom javne rasvjete, trčali dobro raspoloženi igrači i nizali krugove, iskoristili priliku da o protekloj polusezoni i očekivanjima do kraja prvenstva 1. Županijske nogometne lige porazgovaramo s trenerom Sandijem Šnelerom.

Kako ocjenjujete proteklu polusezonu koju je NK Mune po prvi put odigrao u ovako jakoj konkurenciji?
Sandi Šneler: Prvi dio sezone je protekao u okvirima svega onoga što nam se događalo prije samoga starta. Poznato je da su bili određeni problemi oko samoga ulaska u 1.ŽNL zbog mlađih uzrasnih kategorija. Sve je to rezultiralo kasnim početkom priprema i mojim dolaskom na mjesto trenera dva tjedna prije početka sezone. U tom periodu bilo je jako teško odradit kvalitetne pripreme da bi bili konkurentni jačim i iskusnijim ekipama. Sve to morali smo odraditi u hodu kroz samo prvenstvo. Rezultat bolje fizičke spreme odrazio se oko polovice prvoga dijela sezone. Kako je prvenstvo odmicalo tako smo bili sve bolji i opasniji protivnik. Rezultat toga su i dvije domaće pobjede, cilj je bio ne završiti na dnu tablice i tako se dovesti u nezavidan položaj. Ocjena svega navedenog je da smo u tome uspjeli i da je dobro to što smo osjetili kvalitetu ove lige.

Ima li kakvih novosti u igračkom kadru, dolazaka ili odlazaka?
Sandi Šneler: Znali smo da se moramo za drugi dio pojačat s nekim igračima i odraditi kvalitetne pripreme kako bi spremni dočekali nastavak sezone. U tom smjeru smo i krenuli, stoga smo početak priprema zakazali za 21.siječnja kako bi odradili šest tjedana priprema. U međuvremenu smo radili i na dovođenju pojačanja. Doveli smo tri mlada vrlo perspektivna igrača iz NK ”Rijeka“ koji se žele iskušati i dokazati u seniorskom uzrastu. Pored njih veseli povratak ”lokomotive ekipe“, našeg kapetana Ivana Grpca koji je propustio cijelu polusezonu zbog neugodne ozljede. Kao najzvučnije pojačanje nameće se Karlo Šneler koji dolazi iz trećeligaša “Halubjana”. Još smo u kontaktu sa nekim igračima koji bi se mogli priključit i ojačat konkurenciju u ekipi. Mislim da uz ranije pristigla pojačanja (Vidmar, Cetina, Kovčalija) možemo bit optimistčni u iščekivanju početka drugog dijela sezone. Što se tiče odlazaka za sada nitko nije izrazio želju za promjenom sredine. Imamo u kadru oko 25 igrača sa kojima smo počeli pripreme i nijedan od njih, što treba svakako istaknut, za svoj angažman nije tražio niti prima bilo kakvu naknadu.

Kako teku pripreme?
Sandi Šneler: Dečki su vrlo ozbiljno shvatili plan za nastavak sezone i u skladu sa time se ponašaju odgovorno i disciplinirano. Pojačano radimo na fizičkoj spremi tako da smo već odradili tjedan ”suhog“ trčanja i dva tjedna teretane kod prof. Edisa Jasprice; odradili smo i jednu pripremnu utakmicu. Slijedi nastavak na terenu i niz od šest prijateljskih utakmica do početka nastavka natjecanja.

Očekivanja trenera i uprave u nastavku prvenstva?
Sandi Šneler: Kada uzmemo u obzir pojačanja i kvalitetno odrađene pripreme, očekivanja za proljeće su visoka. Smatram da ova ekipa ne mora brinut oko statusa u 1.ŽNL i da će već u ovoj premijernoj sezoni biti u sredini tablice, to bi svakako bio rezultat koji bi zadovoljio sve u klubu.

Vjerujemo da će se ove najave ostvariti na zadovoljstvo svih matuljskih zaljubljenika u nogome, a u nastavku donosimo nekoliko fotografija s dosadašnjih zimskih, visinskih priprema kao i iz teretane.

[nggallery id=634]

Iva Grbac / Liburnija.net

error: Content is protected !!