Reagiranja bivših laburista – Otišli smo sami @ Matulji

Arhiva Liburnija.net: Izvršni odbor laburista prilikom osnivanja ogranka – veljača 2012.

Istina je da je Izvršni odbor u sastavu Olja Širola, Eugen Urh i Kristijan Jurilj podnio kompletnu ostavku na članstvo u Izvršnom odboru zbog samovolje predsjednika – tvrde nekadašnji članovi IO.

Matulji – Proces ”preslagivanja” snaga unutar matuljskog ogranka Hrvatskih laburista – stranke rada nije završio bez uzburkanih voda – dok je predsjednik stranke Marin Šustar jučer ustvrdio da su bivši članovi Izvršnog odbora smijenjeni zbog neaktivnosti, dvoje od troje prozvanih ustvrdilo je suprotno.

– Istina je da je Izvršni odbor u sastavu Olja Širola, Eugen Urh i Kristijan Jurilj podnio kompletnu ostavku na članstvo u Izvršnom odboru, zato je i održana izvanredna izborna skupština, na kojoj je biran novi, kratko je kazala bivša članica IO Olja Širola.

Njene riječi proširio je i objasnio njen bivši kolega iz ”stranačkih redova”, Kristijan Jurilj, koji je u isto vrijeme napustio i Izvršni odbor i stranku.

– Želio bih potvrditi što se govori u političkim kuloarima. Svi članovi prethodnog Izvršnog odbora su tjedan dana prije izborne skupštine podnijeli ostavke na članstvo u IO ogranka, a nakon toga su zajedno sa nekim članovima izašli i iz stranke. To je glavni razlog zbog kojega se u dva dana sazvala izvanredna škupština ogranaka. O samoj skupstini je dovoljno kazati da su članovi uže obitelji brojali glasove. Sve je nastalo zbog samovolje predsjednika ogranka koji se o ničemu nije konzultirao sa odborom, a također je istupao sa netočnim i neprovjerenim informacijama u medijima i prema središnjici, kazao je Jurilj, te za primjer naveo objavu o promjeni u ogranku objavljenu na web stranicama stranke gdje se također nigdje ne spominju odlasci sa funkcija i iz stranke.

Na tekst su reagirali i iz same stranke Hrvatskih laburista – predsjednik Marin Šustar dostavio nam je ispravak informacije u kojoj navodi da su njegove izjave ”izvučene iz konteksta”, te priznaje kako su bivši članovi IO samostalno napustili stranku.

– U tekstu koji je objavljen stoji rečenica ”Ipak, u političkim kuloarima pojavile su se glasine kako su troje članova Izvršnog odbora smijenjeni nakon sukoba sa Šustarom, što je on opovrgnuo, kazavši kako je razlog smjene bila njihova neaktivnost”. Navedena rečenica ne stoji u objavi za medije koju smo poslali 8. listopada ove godine, već je izvučena iz konteksta i nanijela je neugodnosti bivšim članovima Izvršnog odbora. Naime, nitko nije smijenjen, već je Izvanredna skupština sazvana iz razloga što su troje članova Izvršnog odbora podnijeli ostavke, što je Skupština prihvatila, razriješila kompletno vodstvo dužnosti i biralo se je novo vodstvo. Izabrani su novi članovi Izvršnog odbora, a za predsjednika je ponovno jednoglasno izabran Marin Šustar te za tajnika Sani Ivančić. Ispričavamo se bivšim članovima Izvršnog odbora zbog neugodnosti i želimo im svako dobro, poručio je Šustar.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!