[REAGIRANJE] Ante Štampalija: “Gospođa Rajković dobro zna kakav je sadržaj koalicijskog sporazuma”

-…i meni je žao što nismo ostvarili bolji rezultat, ali to nije razlog da medijski blatimo jedan drugoga jer ipak živimo u istom gradu, kazao je Štampalija.

Opatija – Ante Šatmpalija osvrnuo se na optužbe čelnice opatijskog IDS-a Isidore Rajković da mu je na izborima jedino važno promovirati vlastite ambicije te da nije želio “podijeliti” mandat s IDS-om.

-Koalicija IDS i KI osvojila je u Gradskom Vijeću jedan mandat što je vrlo bitno za buduće djelovanje nadogradnju i na koji smo mi vrlo ponosni. No bez obzira na koalicijski sporazum, koji možemo prevesti kao sporazum u kojem dijelimo dobro i loše, naš partner, Kvarnerska inicijativa s Antom Štampalijom na čelu nam je okrenuo leđa po završenim izborima, te nas obavijestio da osvojeno mjesto u Gradskom vijeću ne namjerava dijeliti i time zaboravio da zajedništvo znači nešto više od osobne promocije. Ignoriranjem podjele mandata, što smatramo da bi bilo potpuno korektno između koalicijskih partnera, pokazao je svoje pravo lice i otkrio cilj svog političkog djelovanja. A to je osobna promocija i interes pod svaku cijenu. Stoga je Koalicijski ugovor između IDS-a i KI raskinut, riječi su Isidore Rajković na koje je Štampalija reagirao.

U nastavku prenosimo priopćenje u cijelosti.

-Gospođa Rajković dobro zna kakav je sadržaj koalicijskog sporazuma gdje je KI, u znak dobre volje za koalicijom te njenog uvjeravanja kako će “IDS donijeti veliki broj glasova”, zahtjevala da IDS dobije drugo, treće i četvrto mjesto na listi, što je veliki ustupak. U tom sporazumu nigdje nema govora o “djeljenju”  mandata nositelja liste, što bi inače bio politički nonsens. Žao mi je što je gospođa Rajković frustrirana razvojem događaja i neostvarenim velikim ambicijama, na taj način medijski istupila. Kvarnerska inicijativa kao regionalna platforma nastavlja graditi svoj put daljnjim okupljanjem nezavisnih listi i građanskih inicijativa na području Primorsko goranske županije i otvoreni smo za suradnju, a što se tiče ove suradnje sa IDS-om, i meni je žao što nismo ostvarili bolji rezultat, ali to nije razlog da medijski blatimo jedan drugoga jer ipak živimo u istom gradu. Ugovore i sporazume moramo poštivati, a toga su svjesni i znaju to brojni članovi IDS-a s kojima smo do sada jako dobro surađivali, zaključio je Ante Štampalija.

error: Content is protected !!