Reagiranje – Igor Štanger: Ugostitelji jedva preživljavaju @ Opatija

Liburnija.net: Igor Štanger

Ne postoji nikakva ucjena nego jednostavno vremena i okolnosti su takve da se nitko ne može upustiti u takvu avanturu, a vjerujte da prostor dajete i bez najma u današnje nesigurno vrijeme imali biste malo zainteresiranih.

Opatija – Na nedavnu izjavu opatijskog gradonačelnika Ive Dujmića, izrečenu na prošloj sjednici Gradskog vijeća Grada Opatije o tome da bi dvije gradske tvrtke – Opatija 21 i Festival Opatija mogle u budućnosti ”preuzeti šankove” u sportskoj dvorani i na Ljetnoj pozornici, reagirao je Igor Štanger, predsjednih predsjednik sekcije ugostitelja Udruženja obrtnika Opatija, Matulji, Lovran, Mošćenička Draga i predsjednik ceha ugostitelja Primorsko-goranske županije. Posebno su se osvrnuli na izjavu kojom je Dujmić kazao da se doregistracija tvrtki provodi kako bi se ”doskočilo” špekulantima koji pokušavaju rušiti cijene najma javnih prostora.

Reagiranje prenosimo u potpunosti.

Gospodine gradonačelniče, ugostitelji jedva preživljavaju u svojim prostorima (veliki broj njih ni to ne uspjeva). Ne postoji nikakva ucjena nego jednostavno vremena i okolnosti su takve da se nitko ne može upustiti u takvu avanturu, a vjerujte da prostor dajete i bez najma u današnje nesigurno vrijeme imali biste malo zainteresiranih. Grad i gradske tvrtke bi svoju energiju i resurse trebali usmjeriti u poboljšanje uvjeta poslovanja,a ne bavljenjem ugostiteljstvom. Ugostitelji žele gradu bit partner a ne konkurent.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net