[REAGIRANJE] Lazarela Komlen: Novouređeno kupalište otvoreno je za sve posjetitelje, a ne samo za goste hotela

Sadržaj reagiranja koji prenosimo u cijelosti možete pročitati u nastavku…

Opatija – Na nedavnu tiskovnu konferenciju koju su održali članovi Akcije mladih, Neva Slani i Robert Kurelić, reagirala je Lazarela Komlen, generalna direktorica tvrtke Milenij hoteli d.o.o., a sadržaj reagiranja koji prenosimo u cijelosti možete pročitati u nastavku.

Povodom nedavnih medijskih napisa objavljenima u lokalnim medijima vezano za koncesiju za izgradnju i gospodarsko korištenje plaže ispred hotela „Royal“ u Opatiji, ostali smo neugodno iznenađeni jednosmjernim novinarskim izvještavanjima, koje obiluje brojnim neistinama i netočnim informacijama. Naime, trgovačko društvo „Milenij Hoteli“ odabrano je 2015. godine kao najpovoljniji ponuditelj od strane davatelja koncesije na pomorskom dobru za izgradnju i gospodarsko korištenje plaže ispred hotela „Royal“ na trajanje od 20 godina ukupnog investicijskog ulaganja u iznosu većem od dva i pol milijuna kuna te godišnje koncesijske naknade u iznosu od 104.960,00 kuna.

Pridržavajući se svih profesionalnih načela i standarda te poštujući cjelokupan sadržaj potpisane koncesije, uspjeli smo ovaj čarobni dio Kvarnera pretvoriti u jedinstvenu oazu odmora i opuštanja, vodeći posebnu brigu o tome da se cijeli projekt idejno uklopi u vizuru prostornog oblikovanja toga dijela obalnog pojasa. Kao što smo naglašavali od prvoga dana, novouređeno kupalište otvoreno je za sve posjetitelje, a ne samo za goste hotela, budući da je riječ o plaži otvorenoga tipa i istovjetnoj koncesiji. Samo prisjećanja radi, bilo je riječ o napuštenoj plaži koja je bila izvor fekalija, prljava i prepuna smeća kao svojevrsno ruglo bisera hrvatskog Jadrana, koju nitko nije mogao koristiti zbog nemogućnosti pristupa moru, kako zbog neuređenosti i prljavštine, tako i zbog oštrih i opasnih betonskih jama iz kojih je izlazila zahrđala željezna armatura i koje su onemogućavale normalan pristup moru.

Vodeći posebno brigu o sigurnosnom djelu tada iznimno zapuštenog dijela obale, uredili smo podove kamenom, micali kamenje te postavili privremenu ogradu na opasnom djelu kamenog djela plaže, kako bi dodatno zaštitili sve posjetitelje. Uz to smo uredili i prilaz plaži, osvijetlili ga te postavili ulazna vrata prema opatijskoj šetnici koja su uvijek otvorena, i danju i noću. Uz postojeće kapacitete koje nam koncesija omogućava, 30 posto plaže i dalje je slobodno za korištenje svih posjetitelja i stanovnika Opatije, što se, moramo istaknuti, redovno koristi od strane posjetitelja i stanovnika uz mogućnost besplatnog pristupa sanitarnom čvoru, tuševima i toaletima bez naknade.

Stoga su nas neugodno iznenadile tvrdnje sadašnjeg županijskog vijećnika gospodina Roberta Kurelića, a nekadašnjeg predsjednika Gradskog vijeća grada Opatije, koji tvrdi kako je plaža hotela „Royal“ zatvorena za posjetitelje te da su vrata pomoću kojih se ulazi unutra zaključana. Ako je tome tako, nije nam jasno kako je onda gospodin Kurelić ušao na plažu hotela „Royal“ i na njoj održao konferenciju za novinare, ako je ona, kako tvrdi, zaključana za posjetitelje i mogu je koristiti samo gosti hotela. Također, shodno izrečenom, bojimo se kako je riječ o neprikladnom prikupljanju političkih poena, budući da ova tema nikada nije bila predmet interesa gospodina Kurelića kada je obnašao dužnost gradskog vijećnika u Opatiji.

Imaju u vidu prije svega javni interes i vodeći se uvijek najvišim profesionalnim standardima, trgovačko društvo „Milenij Hoteli“ ostalo je zatečeno hajkom koja se provodi od strane županijskih i gradskih političara te pojedinih novinara, koji nisu našli za shodno kontaktirati nas vezano za ovu temu, nanoseći time ogromnu i nenadoknadivu profesionalnu štetu uglednoj tvrtki koja dugi niz godina posluje u Opatiji te diljem Hrvatske.

Tvrtka „Milenij Hoteli“ dugogodišnji je donator i podupiratelj mnogobrojnih kulturno-umjetničkih programa, znanstvenih i obrazovnih događanja, sportskih manifestacija, s posebnim naglaskom prema očuvanje autohtonog opatijskog arboretuma, perivoja, šetnica, parkova i arhitekture. Kao aktivni podupiratelji najranjivijih skupina u društvu, redovno sudjelujemo u širokoj lepezi svih gradskih i županijskih aktivnosti kako bi pridonijeli razvoju institucionalnog i civilnog društva.

Upravo je naša odluka o potpisivanju koncesije za plažu ispred „Hotela Royal“, bila želja oplemeniti, restrukturirati te pružiti dodanu vrijednost zapuštenom lokalitetu u samom središtu grada te time participirati u kreiranju jedinstvenog opatijskog stila življenja. Smatramo da bi u interesu destinacije bilo da postoji što više ovakvih plaža jer bi na taj način i Opatijci, ali i gosti koji Opatiju posjećuju imali uređena kupališta koja mogu koristiti i na njima se svakodnevno kupati.

 

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net