Reagiranje – Marko Ćorić: Akcija mladih iznosi neistine i laži kako se zalažem za koncesioniranje Slatine @ Opatija

Pohvalio sam sve ono što Grad Opatija čini i radi na uređenju gradskih plaža od Ike, Ičića, Tomaševca, Lipovice i Črnikovice, no, kad je riječ o našoj najvećoj plaži Slatina, kao jednog velikog potencijala kupališnog prostora, rekao sam da je ova plaža danas jedna loša karika u turističkoj ponudi – naveo je Marko Ćorić.

Opatija – Predsjednik HDZ-a Opatije Marko Ćorić reagirao je na jučer objavljen tekst s tiskovne konferencije Akcije mladih u kojem su ga članovi te stranke prozvali da, uz gradonačelnika Dujmića, zastupa stav da bi plažu Slatina trebalo dati u koncesiju. O toj izjavi Ćorić kaže da se radi o čistim izmišljotinama i lažima od strane Akcije mladih, a cjelovito reagiranje prenosimo u nastavku.

Ponukani vašom objavom teksta od 08. kolovoza 2018. g, čiju ste presicu objavili od strane Akcija mladih, s naslovom: „Koncesija na plaži Slatina izravno bi štetila željama i interesima građana Opatije“.

U samom tekstu spominje se i moje ime, a vezano je za plažu Slatinu gdje je od strane AM izneseno kako se ja zalažem da plažu Slatina treba koncesionirati kao Lido i Angiolinu. Iznosim da se ovdje radi o čistim izmišljotinama i lažima od strane Akcije mladih te smatram da bi prije nepromišljenih njihovih izjava treba provjeriti što je zapravo rečeno na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća, jer s ovakvim neprimjerenim izjavama štete prije svega sebi i svojoj stranci koju predstavljaju.

Naime, na sjednici Gradskog vijeća Grada Opatije koja je bila održana 31. srpnja 2018. godine, između ostalog izjavio sam da su naše plaže danas značajni izvor prihoda i visoko vrijedni društveno gospodarski resurs i zato upravljanje plažama danas treba imati mnogo šire značenje. Također sam izjavio da mi u Opatiji nemamo dovoljno plaža, i ovo s čim raspolažemo su danas deficitarni segment turističke ponude. Pohvalio sam sve ono što Grad Opatija čini i radi na uređenju gradskih plaža od Ike, Ičića, Tomaševca, Lipovice i Črnikovice, no, kad je riječ o našoj najvećoj plaži Slatina, kao jednog velikog potencijala kupališnog prostora, rekao sam da je ova plaža danas jedna loša karika u turističkoj ponudi, budući da Grad Opatija s njom ne upravlja i to su činjenice. Izjavio sam nakon mog pitanja i odgovora Gradonačelnika Dujmića u svezi na njoj još uvijek neriješenih imovinsko-pravnih pitanja, da se duboko nadam da će nakon što se i to riješi, plaža Slatina doći pod upravljanje, odnosno koncesioniranje Grada Opatije, a to je jedan od programa i prioriteta HDZ-a Opatije na čijem sam čelu, jer nam je taj kupališni prostor jako važan za naše građane.

Naravno, osim uređenja plaže Slatina, želio sam da se u pokrene i projekt uređenja Trga Slatina, kao i uređenje Pančere, gdje bi ovaj prostor činio jednu novu urbanu kvaliteta Grada Opatije, no kao što znamo „predstavnička većina“ s jednim vijećnikom više stopirala je i te izmjene UPU-a Opatija.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!