REAGIRANJE TZ Kvarner o promjeni imena: ‘Potpuno je jasno koji su ciljevi ove inicijative’

Dopis je primljen u vidu prijedloga promjene imena Turističke zajednice Kvarnera, a zapravo u vidu ponude niza marketinških usluga koje bi s tim postupkom bile nužne – poručuju iz TZ Kvarner.

Opatija – Turistička zajednica Kvarnera reagirala je na tekst kojim je predstavljena ideja za preimenovanje ove institucije u Turistička zajednica Kvarnera i Gorskog kotara. U izjavi direktorice TZ Kvarner Irene Peršić Živadinov, osvrće se na tvrdnju kako su u „studenom 2019. godine, Dunja Pavešić i Emira Brkić Karninčić, partnerice u agenciji Libra koje već dugi niz godina djeluju kao marketinške i komunikacijske stručnjakinje i iza kojih stoje brojni marketinško komunikacijski projekti i komunikacijske strategije, uputile službene prijedloge za dopunu naziva TZ Kvarnera u TZ Kvarnera i Gorskog kotara“.

– Dopis od dviju marketinško-komunikacijskih stručnjakinja, Dunje Pavešić i Emire Brkić iz Libra d.o.o. Rijeka, naslovljen kao „Inicijativa za uvrštenje naziva Gorski kotar u naziv TZ Kvarnera“, primljen je 27. studenoga 2019. godine, u vidu prijedloga promjene imena Turističke zajednice Kvarnera, a zapravo u vidu ponude niza marketinških usluga koje bi s tim postupkom bile nužne.

U dopisu Dunja Pavešić i Emira Brkić navode: „Za sva daljnja pitanja, analizu i marketinško-komunikacijske prijedloge slobodno nam se obratite, kao i za eventualnu potrebu izrade komunikacijske strategije i njezinu aplikaciju ovog proširenog naziva, koji bi zbog svojeg potencijala i krovnog djelovanja vaše TZ trebao postati komunikacijski standard s daljnjim mogućnostima jačanja brenda.“

Potpuno je jasno koji su krajnji ciljevi ovakve „inicijative“.

Kako je ime TZ Kvarnera definirano Statutom TZ Kvarnera, a Strateškim marketinškim planom TZ Kvarnera uz ime definiran je i obuhvat područja PGŽ koje „pokriva“ ime Kvarner, postoji legalna procedura i način upućivanja službenog prijedloga za davanje inicijative za pokretanje promjene imena.

Naime, pri izradi Strateškog marketinškog plana TZ Kvarnera, sve su odrednice, pa tako i naziv TZ Kvarnera, prošle opsežnu javnu raspravu i postupak usvajanja kroz tijela TZ Kvarnera i PGŽ. S obzirom da Dunja Pavešić i Emira Brkić djeluju na polju marketinga i komunikacija, zasigurno su upoznate s time, kao i s procesom izmjene strateškog dokumenta i imena.

Unatoč svemu tome, uzeli smo još koncem 2019. godine u obzir da se inicijativa Libre d.o.o. može evaluirati pri izradi Strateškog marketinškog plana TZ Kvarnera za sljedeće razdoblje, što je trebalo biti tijekom 2020-te godine, ali je pod poznatim okolnostima pandemije, prolongirano, pa prijedlog čeka stručnu raspravu u okviru izrade novog strateškog dokumenta TZ Kvarnera, stoji u reagiranju.

error: Content is protected !!