Reaktivacija zamrle stranke: Zlatan Bakalović izabran za predsjednika NS – Reformisti @ Viškovo

Bakalović je kao okosnicu rada svoje stranačke organizacije postavio pokretanje mjesnih odbora, „jer je neshvatljivo da u općini koja broji 15.500 stanovnika postoji samo jedan mjesni odbor“.

Viškovo – Zlatan Bakalović izabran je za predsjednika viškovske organizacije Narodne stranke – Reformisti. Uz dosadašnjeg povjerenika, u predsjedništvo su izabrani Dragan Miljenović kao potpredsjednik te Suzana Ileković i Sreten Romih kao članovi.

U svom izlaganju na početku izborne skupštine održane proteklog vikenda u Domu Marinići, Bakalović je kazao kako je u proteklom periodu na planu integracije Reformista u političke aktivnosti u Viškovu, najvećoj općini u Republici Hrvatskoj, jako malo urađeno, „a posebno ako se uzmu u obzir činjenice da Općina Viškovo, samodopadnim radom velikih stranaka, svjesnih svojih logističkih aparatčika, tone u katastrofalnu prometnu infrastrukturu, ekološku nebrigu i u najnovije vrijeme bezbjedonosno – sigurnosnu ugroženost svojih mještana“.

No, Reformisti u Viškovu nisu učestvovali ni u kom obliku na lokalnim izborima te su postali jednostavno politički nevidljiva stranka. Zato je predsjedništvo stranke u lipnju ove godine imenovalo Zlatan Bakalovića povjerenikom, kako bi se oživjela politička angažiranost Reformista u Viškovu.
Bakalović je istaknuo kako je odmah nakon imenovanja pokušano reaktiviranje zapuštenog članstva te upis novih članova a potom uključivanje u pripreme za Izbornu skupštinu, a kao okosnicu rada svoje stranačke organizacije postavio je pokretanje mjesnih odbora, „jer je neshvatljivo da u općini koja broji 15.500 stanovnika postoji samo jedan mjesni odbor“. Kako je kazao, Reformisti će se uključiti i potaknuti rješavanje svakodnevnih problema mještana, od kojih velike stranke bježe, a to su prije svega, infrastrukturni problemi te komunalni i ekološki problemi, poticanje start-upova, integracija javno-privatnog partnerstva i oživljavanje poduzetničkog inkubatora. Kao krajnji cilj svog mandata Bakalović je odredio mogućnost osvajanja jednog vijećničkog mandata u Općinskom vijeću, istaknuvši kako će Viškovski Reformisti usmjeriti svoje aktivnosti na konstruktivan rad i utjecaj na odluke koje su za dobrobit mještana, ali i da će imati nultu toleranciju na neostvarivanje zacrtanih projekata općinskih vlasti i stvaranje političke nekulture.

Predsjednik kastavske organizacije Reformista, ujedno i predsjednik Gradskog vijeća Grada Kastva, Zemir Delić, pozdravio je sve prisutne i rekao kako je organizacija u Viškovu konačno u pravim rukama te da je siguran da će se u narednom periodu pokazati i određeni rezultati najavljenog.

– Reformisti Viškovo će biti primjer općinske organizacije koja će imati snagu, organiziranost jer je temeljena na ugledu ljudi koji ju od sada vode. Ovaj tim će se do sljedećih izbora u potpunosti izgraditi i vjerujem da će ostvariti zacrtane ciljeve te da ćemo u narednom mandatu imati jednog vijećnika u Općini Viškovo, rekao je Delić.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!